Debitantski film

“Murina” Antonete Alamat Kusijanović u Cannesu

Kim Cuculić

Mario Topić

Mario TopićZAGREB – Debitantski dugometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović »Murina«, snimljen u produkciji Antitalenta i RT Featuresa, uvršten je u program »15 dana autora« (Quinzaine des réalisateurs) Filmskog festivala u Cannesu koji će se održati od 7. do 17. srpnja – javlja HAVC. Riječ je o programu koji još od 1969., kada je prvi put održan, svjetskoj publici predstavlja nova redateljska imena otkrivajući autore snažnih i jedinstvenih poetika.


»Murina« je obiteljska psihološka drama čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku i svojevrsni je nastavak redateljičinog višestruko nagrađivanog kratkometražnog igranog filma »U plavetnilo«.


Film se snimao na Hvaru, Kornatima i na Koločepu. Glavne uloge nose Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curtis. Scenarij, uz redateljicu, potpisuje i Frank Graziano, producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara).