Pretpremijera u utorak u Londonu

“Za smrt nema vremena”: James Bond se vraća da spasi svijet i … film

Hina

Reuters

Reuters

Utrke, jurnjave, eksplozije, pucnjava ... Iz najave filma vidi se da je ovo epizoda puna akcije, bogata kaskaderskim prizorima i uređajima visoke tehnologije u tradiciji 007Uz slavne i crveni tepih, novi film o Jamesu Bondu “Za smrt nema vremena”, napokon stiže na velika platna na pretpremijeri u utorak navečer u Londonu, a ovaj put 007 ima zadaću ne samo spasiti svijet, nego i filmske dvorane koje su prazne zbog epidemioloških mjera.


Ovo je posljednji put da Britanac Daniel Craig (53) odijeva svečano odijelo najslavnijeg tajnog agenta u službi Njezina Veličanstva – dok ime njegova nasljednika ostaje tajna. U ovoj posljednjoj pustolovini agent britanske tajne službe MI6 nije se štedio.


Utrke, jurnjave, eksplozije, pucnjava … Iz najave filma vidi se da je ovo epizoda puna akcije, bogata kaskaderskim prizorima i uređajima visoke tehnologije u tradiciji 007.
S godinu i pol kašnjenja zbog pandemije, ovaj film koji traje 2 sata i 43 minute – najdulji film o Jamesu Bondu – pretpremijerno se prikazuje u Royal Albert Hallu, nakon čega u četvrtak stiže u britanske kino dvorane.


Crvenim tepihom prošetali su se producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, redatelj Cary Joji Fukunaga (“Beasts of No Nation”, “True Detective”), glumci Daniel Craig, Rami Malek i Lea Seydoux te pjevačica Billie Eilish koja pjeva službenu pjesmu za film također pod nazivom “Za smrt nema vremena”.


Uz glumačke zvijezde te prinčeve Charlesa i Williama sa suprugama, pozivnicu za pretpremijeru dobili su zdravstveni radnici koji su bili na prvoj crti borbe s pandemijom i kojima je tako odana počast za njihov požrtvovan rad.


Ovu 25. epizodu pustolovina tajnog agenta koja je trebala izaći u ožujku 2020., obožavatelji su dugo iščekivali, ali i vlasnici kina koji žele napuniti dvorane.


Prošla epizoda Jamesa Bonda “Spectre”, izašla krajem 2015., zaradila je više od 880 milijuna dolara prikazivanjem u svjetskim kinima, pišu filmski časopisi.


Snimanje novog filma navodno je stajalo oko 214 milijuna eura, a održavalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.


Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog toga što se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojemu je britanski pisac Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.