Suzuje se izbor

I dalje ne znamo tko će biti novi James Bond, ali znamo tko od glumaca favorita neće

T.I.

Već duže vremena najviše se šansi na kladionicama daje Henryju Cavillu, engleskom glumcu kojeg svijet najviše vezuje uz uloge Supermana iz „Justice League“ filmova i još uvijek aktualne serije The Witcher. Slijedi zvijezda romantične serije „Bridgerton“ Rege-Jean Page, pa Idris ElbaIako su dugogodišnji producenti James Bond franšize Barbara Broccoli i Michael G. Wilson obećali da će objaviti ime novog agenta 007 nakon što posljednji nastavak „No Time To Die“ završi svoj kino život, a to je bilo još krajem prošle godine, novo ime se ne nazire.


I dok neizvjesnost traje, engleske kladionice vjerne tradiciji da se može kladiti na sve i sva, redovito na osnovu glasina, objava na društvenim mrežama, izjava glumaca i producenata objavljuju i redigiraju listu favorita.


Već duže vremena najviše se šansi daje Henryju Cavillu, engleskom glumcu kojeg svijet najviše vezuje uz uloge Supermana iz „Justice League“ filmova i još uvijek aktualne serije The Witcher. Slijedi zvijezda romantične serije „Bridgerton“ Rege-Jean Page, pa Idris Elba. Iako je do prije godinu dana slovio kao veliki favorit, Tom Hardy to više nije na četvrtom mjestu. Iza njega su se smjestili  Chiwetel Ejiofor, James Norton i Aidan Turner, zvijezda povijesne drame „Poldark“.
No, ovaj poredak će se brzo mijenjati u klladionicama jer su producenti Barbara Broccoli i Michael G. Wilson u posljednjem razgovoru za Variety otkrili još detalja i suzili izbor.


I dalje ne znamo tko će biti novi James Bond, ali sad je sigurno da to neće biti Idris Elba.


“Volimo Idrisa. Stvar je u tome da će sljedeći film o Bondu biti snimljen za nekoliko godina. A kada nekoga angažiramo za glavnu ulogu, to je obveza od 10-12 godina. Dakle, Idris vjerojatno razmišlja da li uopće to želi. Nisu svi za to. Bilo je dovoljno teško natjerati Daniela Craiga da to učini”  – rekla je Barbara Broccoli, a na nju se nadovezao Wilson riječima: “A tada je bio u svojim ranim 30-ima!”


Ne samo da su eliminirali Elbu, već su potvrdili već ranije planove da žele ponovno izmisliti Bonda, pod čim su prije svega mislili da glumac kojeg odaberu mkora biti u srednjim 30-im godinama. To dodatno „čisti“ listu sadašnjih favorita. Tom Hardy s 45 godina vjerojatno više nije u krugu poželjnih, baš kao ni iste godine rođeni Chiwetel Ejiofor.


Henry Cavill koji nema ništa protiv da postane novi agent 007 je po uvjetu godina rubni slučaj, još je u 30-im, ali naredne godine više neće biti.


Ako su producentima zaista jako važne godine glumca, onda bi  Rege-Jean Page bio idealan izbor sa svoje 34 godine, ali i ne samo zbog toga. Serija „Bridgerton“ promovirala ga je u seks simbol, nove generacije djevojaka uzdišu za njim što nije nevažan podatak kod odabira slavnog agenta. Uostalom, ako su se producenti odlučili ponovno „izmisliti“ Bonda, Page je idealan po još jednoj liniji. Kao sin Engleza i majke iz Zimbabvea, bio bi prvi ne-bijeli James Bond. Što je samo po sebi veliki iskorak za slavnu filmsku franšizu.