Tragedija

Hollywood šokiran smrću snimateljice Halyne Hutchins: ‘Bila je briljantan talent i apsolutno predana umjetnosti’

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

2019. godine proglašena je zvijezdom u usponu po izboru američkog časopisa CinematographerHollywood je u šoku zbog tragedije na snimanju filma “Rust”, gdje je glumac Alec Baldwin pucajući iz rekvizitnog pištolja za potrebe snimanja usmrtio snimateljicu Halynu Hatchins.


42-godišnjakinja je radila na brojnim indie produkcijama.


“Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I toliko bijesan da se to moglo dogoditi na setu. Bila je briljantan talent i apsolutno predana umjetnosti i filmu”, napisao je na Twitteru redatelj Adam Egypt Mortimer.
Konzervatorij AFI-a napisao je kako se riječima ne može opisati gubitak tako drage osobe i da će učiniti sve da djelo Halyne Hutchins nastavi živjeti.


Halyna Hutchins rođena je u Ukrajini 1979. godine i odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi na Arktiku. Pohađala je Kijevsko nacionalno sveučilište i diplomirala međunarodno novinarstvo. U svojoj prvoj karijeri radila je kao istraživački novinar za britanske dokumentarne produkcije u istočnoj Europi. Inspirirana snimateljima kao što su Christopher Doyle i Sergey Urusevskiy, odlučila se usredotočiti na filmsko stvaralaštvo i preselila se u Los Angeles, prvo radila na raznim poslovima asistenta u produkciji, a potom i snimala kratke filmove.


Na preporuku Emmyjem nagrađenog snimatelja Roberta Primesa, upisala je 2013. Konzervatorij američkog filmskog instituta. 2019. godine proglašena je zvijezdom u usponu po izboru američkog časopisa Cinematographer.


S Mortimerom je snimala indie superherojski misteriozni triler “Archenemy”.


Kolege su govorile kako je imala briljantan um za svjetlost i teksturu.