Na crnoj listi

Hollywood okrenuo leđa Johnnyju Deppu, no postoji prijatelj koji mu je spreman ponuditi veliku ulogu

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Tim Burton se sprema snimati nastavak svog uvrnutog filmskog hita iz 1988. godine „Beetlejuice“ i ne samo da Burton namjerava ponuditi ulogu Johhnyju Deppu, već bi uz njega trebala glumiti  Winona Ryder, bivša Deppova zaručnicaKad se pogleda unazad Johnnyju Deppu nije trebala prošlogodišnja parnica protiv prvaka engleske žute štampe The Sun nakon što su ga nazvali „mlatiteljem žena“, a on zadovoljštinu potražio na sudu.


Naime, to da je imao konfliktni brak s Amber Heard znalo se i prije tog sudskog procesa, kao što nije bila tajna da je između bivših supružnika bilo fizičkih sukoba. To profesionalno nije naškodilo Deppu sve dok kuloarske priče nisu dobile sudsku potvrdu crno na bijelo. Britanski sud stao je na stranu novina i utvrdio da The Sun nije napisao ništa što se u bitnom kosi s istinom.


A onda je počeo zakašnjeli holivudski ostracizam. Deppu je gotovo iste sekunde nakon presude sugerirano da odustane od uloge u novom nastavku franšize „Čudesne zvijeri“ što je Depp i učinio. Da nije Warner Bros bi mu ionako uručio otkaz.
Nakon toga, ostalo je otvoreno pitanje hoće li se i Disney također zahvaliti Deppu na suradnji u jednoj od najpoznatijih i najunosnijih franšiza u povijesti filma „Pirata s Kariba“. Moglo bi se lako dogoditi da se Deppa elegantno zaobiđe, jer dobro informirani holivudski izvori kažu kako Disney radi na dva filma od kojih jedan nema nikakve veze s vremenskom crtom u kojoj se događala radnja s kapetanom Jackom Sparrowom i već se zna da će jednu od glavnih uloga nositi Margot Robbie, a drugi film može uključivati slavni Deppov lik ali ne mora jer se također ne oslanja direktno na radnju prethodnih pet filmova, već je riječ o rebootu koji započinje novu priču o piratima s Kariba.


Drugim riječima, Depp je na ovaj ili onaj način bez ugovora za velike uloge na horizontu, no možda ipak uskoče ugledni prijatelji i spase mu karijeru.


Prema napisima engleskog Expressa taj prijatelj je Tim Burton kojeg s Deppom veže duga bliska osobna i poslovna veza. Zajedno su radili na čak osam Burtonovih filmova, počevši od „Edwarda Škarorukog“ prije sad već 30 godina, do „Dark Shadows“ iz 2012. godina.


Vijest glasi da se Tim Burton sprema snimati nastavak svog uvrnutog filmskog hita iz 1988. godine „Beetlejuice“ i ne samo da Burton namjerava ponuditi ulogu Johhnyju Deppu, već bi uz njega trebala glumiti  Winona Ryder, bivša Deppova zaručnica koja mu je svojevremeno slomila srce. Depp nije glumio u originalu, Ryder jest uz Michaela Keatona, Aleca Baldwina i Geenu Davis.


Winona Ryder  je nedavno u jednom TV showu  potvrdila da Burton radi na nastavku, ali da ne zna baš ništa više od toga.


Tim Burton i dalje ne daje izjave na tu temu, no prema informacijama koje kolaju medijima iz insajderskih krugova, čini se da je spreman pružiti ruku svom prijatelju u nevolji.