Nova serija

HBO snima seriju po romanu Jo Nesbøa „Sin“ s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi

P. N.

Foto: Reuters

Foto: ReutersHBO je dao zeleno svjetlo za snimanje serije baziranoj na kriminalističkom romanu Jo Nesbøa „Sin“, u kojoj će Jake Gyllenhaal igrati glavnu ulogu i ujedno biti izvršni producent.


Kako doznaje Variety, u redateljsku stolicu sjest će Denis Villeneuve, također u dvojakoj ulozi, kao redatelj i izvršni producent.


Villeneuve i Gyllenhaal su već surađivali prije na uspješnim filmskim projektima „Prisoners“ i „Enemy“. Kasnije je 2017. Villeneuve nominiran za Oscara za režiju za film “Arrival.” Potpisuje i režiju hvaljenog nastavka “Blade Runnera”.
Što se tiče Gyllenhaala i HBO-a, ovo je njihova druga suradnja, iako prva još nije ugledala svjetlo dana. Naime, projekt „Lake Success“ u kojem je također trebao biti glavni glumac i izvršni producent, još je u fazi razvoja.  Drugim riječima, „Sin“ je prva veća uloga Gyllenhaala u nekoj televizijskoj produkciji. Prije nje pojavljivao se kratko kao gost u TV „specijalima“ “Inside Amy Schumer” i “John Mulaney and the Sack Lunch Bunch.”


Njegova TV karijera dolazi nakon što je u Hollywoodu izgradio status jednog najcjenjenijih karakternih glumaca mlađe i srednje generacije. Nominaciju za Oscara zaradio je za sporednu ulogu u “Brokeback Mountain” i dvije Golden Globe nominacije za “Nightcrawler” i “Love & Other Drugs.” Među upečatljive uloge treba pribrojiti i one iz fil,ova kao štpo su “Donnie Darko,” “Prisoners,” i “Zodiac.”