Službena potvrda

Glumačka postava velikog kino hita prijavljena za nominaciju za Oskara

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Ovo nije prvi put da se šuška o Oskarima kada je u pitanju "Završnica".Kino-hit “Avengers: Završnica” ostat će upisan u knjige zbog super efekata i astronomske zarade diljem svijeta. Disney je jasno iskazao želju da se film upiše u još jednu povijesnu knjigu – onu dobitnika prestižnog zlatnog kipića.


LADBible prenosi da je Disney i formalno predao prijavu za glavnu glumačku postavu kojom bi ista ušla u nominacije za dodjelu Oskara, u kategoriji Najboljeg sporednog glumca i glumice.


Na listi su se tako našli: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Josh Brolin, Paul Rudd, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana, Karen Gillan i Brie Larson. Disney je podnio prijave i za redatelje Anthonyja i Joea Russoa u kategoriji Najboljeg redatelja te Kevina Feigea za kategoriju Najboljeg filma.


Ovo nije prvi put da se šuška o Oskarima kada je u pitanju “Završnica”. Joe Russo je izdvojio nastup Downeyja Jr.-a u njegovom posljednjem izdanju u ulozi Tonyja Starka, odnosno Iron Mana. Russo kaže da je Downey Jr. odradio “performans nagradnog kalibra” tijekom posljednjih trenutaka filma kada se između Starka i Dr. Strangea (Benedict Cumberbatch) razmjenjuje emotivna tišina.
“Nevjerojatno je što Downey samo pogleda Benedicta u tom trenutku, a vi vidite što se događa na njegovom licu i način na koji spusti pogled i prima informaciju, to je jer zna riješenje i riješenje uključuje pucketanje prstima – umrijet će. Stvar koju sam htio sačuvati dva sata ranije u filmu je njegova povezanost s kćerkom, što će morati žrtvovati da bi spasio sve ostale”, kazao je Russo za časopis Backstory.