Riječka premijera

Film “Crvčak i mravica” prikazan u Dječjoj kući: Plemenita priča o toleranciji i suživotu

Sandy Uran

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Ovom prigodom uz već spomenute glumce  u  Dječju kuću stigli su redatelj Luka Rukavina, producent Dino Krpan,  te dizajnerica produkcije Jadranka Soviček KrpanRIJEKA – Riječka premijera dugometražnog animiranog filma “Crvčak i mravica” održana je u kinu Dječje kuće. Dugoočekivani je to domaći animirani film kojeg neki već nazivaju “hrvatskim odgovorom Pixaru”. I to s razlogom s obzirom da smo imali priliku pogledati te se u tu konstataciju i uvjeriti.

Foto galerija: Animirani film "Crvčak i mravica" premijerno prikazan u Dječjoj kući Foto: Ana KrižanecPrvoj riječkoj projekciji nazočila je filmska ekipa. Glavne likove u animiranom filmu svojim su glasovnim kreacijama oživjela neka od najpoznatijih glumačkih imena mlađe generacije – Tara Thaller, Marko Petrić, Katarina Madirazza, Filip Vidović.  Svakako vrijedi podcrtati kako je riječ  o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije, što ga čini jednim od najambicioznijih filmskih poduhvata u Hrvatskoj. Za to je zaslužan  produkcijski studio Diedra iz Zagreba i više od 150 suradnika na filmu. Realizacija filma je potrajala, 12 godina.  Kako doznajemo o kvaliteti ovog uratka svjedoči i inozemni partner, world sales Attraction Distribution, koji je već dogovorio distribuciju filma u više od 30 zemalja. Ovom prigodom uz već spomenute glumce  u  Dječju kuću stigli su redatelj Luka Rukavina, producent Dino Krpan,  te dizajnerica produkcije Jadranka Soviček Krpan. Sadržaj priče inspiriran je Ezopovom basnom, a »Cvrčak i mravica«  na živ i veseo način donosi plemenitu priču o
toleranciji i suživotu.


Valja napomenuti da je »Cvrčak i mravica« dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa. Filmska je ekipa nakon projekcije održala “raspjevani” razgovor s mladom publikom koja je iskazala oduševljenje animiranim filmom kojeg krasi i izvrsna glazba iz “radionice” Coco Mosquita. Film je ovo animirani koji svakako vrijedi pogledati.