Laureati

Dodijeljena nagrade Bafta: Najbolji film “1917”, najbolji glumci Rene Zellweger i Joaquin Phoenix

HinaPovijesni film »1917«, dobio je britansku nagradu Bafta za najbolji film i najbolju režiju, a među glumcima u nedjelju navečer na 73. po redu svečanosti britanskim filmskim nagradama ovjenčani su Rene Zellweger i Joaquin Phoenix.


Film »1917« koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu osvojio je Baftu za najbolji film, a redatelj Sam Mendes za najbolju režiju.


Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Golden Globes i nominirana je za Oskare.
Reuters


ReutersRedatelj Sam Mendes tako je pobijedio u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film »Irac« (The Irishman, Todda Philippsa koji je bio nominiran za film »Joker«, Quentina Tarantina koji se natjecao filmom »Bilo jednom u Hollywoodu« (Once Upon a Time… in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom »Parazit«.


Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu Bafta za najbolju glumicu za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu »Judy«.


Reuters


ReutersZa tu ulogu je Zellweger (50), već osvojila nominaciju za Oskar i ubrala je svoj Golden Globe. Za Baftu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu »Divlja ruža« (Wild Rose), Scarlett Johansson (»Priča o braku« (Marriage Story«), Saoirse Ronan (»Kćeri doktora Marcha«) te Charlize Theron (»Skandal«).


Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za svoju interpretaciju u filmu »Joker«. Taj 45-godišnji ameriki glumac također će se natjecati za Oskara u ulozi Jokera, a osvjanjem Bafte pomeo je konkurenciju: Leonarda Di Caprija u ulozi (»Once Upon a Time… In Hollywood«), Adama Drivera (»Marriage Story«), Jonathana Prycea (»Joker«) i Tarona Egertona (»Rocketman«).


Reuters


Reuters