Američka glumica

Dakota Johnson uskoro u glavnoj ulozi u Netflixovoj adaptaciji knjige Jane Austin

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Film će biti snimljen pod rediteljskom palicom Carrie Cracknell i to će biti njezin dugometražni redateljski debi, a scenarij su za film prilagodili Ron Bass i Alice Victoria WinslowAmerička glumica Dakota Johnson glumit će glavnu ulogu u Netflixovoj adaptaciji knjige Persuasion (Uvjeravanje) spisateljice Jane Austen, piše Variety.


Film će biti snimljen pod rediteljskom palicom Carrie Cracknell i to će biti njezin dugometražni redateljski debi, a scenarij su za film prilagodili Ron Bass i Alice Victoria Winslow.


Knjiga govori o 27-godišnjoj Anne Elliot, svojeglavoj ženi koja s članovima svoje snobovske obitelji živi na rubu bankrota.
Priča prati njezinu romantičnu vezu s mornaričkim časnikom Frederickom Wenworthom s kojim je bila sretno zaručena sve dok je prijateljica lady Russel nije uvjerila da je on “nedostojan” njezine ljubavi. Nakon osam godina Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan i Anne dobiva drugu šansu za ljubav.


“Persuasion” je posljednja knjiga koju je poznata spisateljica objavila prije svoje smrti 1817. i već je adaptirana za prikazivanje na malim i velikim ekranima. Jedan od njih je i TV film iz 2007. u kojemu glavnu junakinju glumi britanska glumica Sally Hawkins.


Očekuje se da će snimanje moglo početi u svibnju.