Hrvatsko-švicarska drama

“Mare” premijerno na HBO GO ove subote: Na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva

Mira Jelačin Mikuličić

Foto: Promo

Foto: Promo

Premijerno je prikazan 2020. na Berlinaleu, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolju glumicu i nagradom CICAE – Međunarodne konfederacije umjetničkih kina.Nagrađivani hrvatsko-švicarski film »Mare«, s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi, imat će premijeru u subotu 24. srpnja na HBO GO, a istog će dana biti prikazan na kanalu Cinemax 2 u 20.30.


Mare nikada nije letjela iako živi tik do zračne luke sa suprugom i njihovo troje djece tinejdžerske dobi. Voli svoju obitelj, brine se o njima, ali katkad se gotovo osjeća kao stranac u vlastitom domu. Tko su ti ljudi s kojima živi? Mare se zatekne kako promatra zrakoplove nad sobom i čezne za promjenom i nepoznatim. Kad se jednog dana mladić useli u susjednu kuću, ona stavlja svoj život na kušnju… Režiju i scenarij filma potpisuje Andrea Štaka, a montažu Redžinald Šimek i Thomas Imbach. Uz Mariju Škaričić, u glumačkoj postavi su Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović, Ivana Roščić, Zdenko Jelčić i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Erol Zubčević. Producenti filma su Thomas Imbach, Andrea Štaka i Tena Gojić.


»Mare« je prvi autorski cjelovečernji film snimljen u potpunosti na području Konavala. Premijerno je prikazan 2020. na Berlinaleu, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolju glumicu i nagradom CICAE – Međunarodne konfederacije umjetničkih kina. Među ostalim nagradama i priznanjima ističe se i ona za najbolji dugometražni film na filmskom festivalu jugoistočne Europe SEEfest u Los Angelesu, gdje je Mariji Škaričić dodijeljena nagrada Legacy Acting Award.