Zavrzlame

Ella Dvornik o mukama birokracije i kreditu za kuću: ‘Prošla sam sve banke i opcije’

S.M.

Tema je ovo koja muči mnoge.Ella Dvornik i njezin suprug Charles Pierce, nedavno su se doselili u Istru gdje su kupili kuću. Ella je na svom Instagramu putem Storyja progovorila o temi koja mnoge muči – dobivanju kredita.


I ne samo dobivanju kredita već o birokratskim zavrzlamama koje mu prethode, a i sama Ella piše da je “donijela pola Sljemena papirologije”. Osvrnula se usput i na cijene najma te u svojim Storyjima pitala pratitelje da joj kažu s kojim su se problemima oko podizanja kredita najčešće susretali.


“Bizarna stvar koja mi se uvijek mota po glavi je da sam u zadnjih pet, šest godina, otkad sam se vratila u Zagreb, više plaćala najam nego što sad plaćam kredit za kuću na moru. I sjećam se kad sam prvi put tražila kredit, pa su mi rekli da ne mogu toliko dobiti iako je rata bila manja nego što sam tada davala za stan.
I mnogo ljudi tako živi cijeli život, drugima otplaćuju kredit, a svoj ne mogu dobiti. Jako bizarno vrijeme. Ja sam se isto otelila da dobijem iako sam uredno plaćala i kreditne kartice i najam i režije i sve ostale izdatke.Prošla sam, vjerujte, sve banke i sve opcije i naravno da mi je zadnja opcija bila najuspješnija. Iako bi sad trebala odahnuti i uživati u tome da sam svoja na svome, ne mogu se otresti činjenice koliko mi je cijelo to iskustvo i proces malo uništio doživljaj”.


Dvornikova je dodala i da će o svemu tome napraviti i video.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)