Hit serija

Dva pitanja i odgovora o novoj sezoni serije Stranger Things

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Sedma epizoda, "Masakr u Hawkins Labu", razotkriva misterij koji okružuje Naopaki svijetIako su bile potrebne tri godine da “Stranger Things” stigne na Netflix, nakon što su ga snimili, možemo potvrditi da je prva polovica četvrte sezone znanstveno-fantastične serije bila vrijedna čekanja. Najnovija natprirodna prijetnja opasno je prijeteća, ulozi su visoki, a puno se toga događa tijekom cijele sezone.


Sedma epizoda, “Masakr u Hawkins Labu”, razotkriva misterij koji okružuje Naopaki svijet i kako je povezan s Jedanaest (Millie Bobby Brown). S više lokacija ove sezone – Hawkins, ruski zatvor, Kalifornija, središte pustinje Nevade i, naravno, Naopaki svijet – prirodno je poželjeti osvježenje o različitim pričama koje se istodobno prikazuju u posljednjoj epizodi.


Što se događa s Hopperom u Rusiji?


Nakon prošlosezonske bitke pune akcije u Starcourt Mall-u, Hopper (David Harbour) je vjerojatno umro kada je pokušao osujetiti Ruse tako što je uništio stroj kako bi otvorio vrata naopačke. Četvrta sezona brzo se bavi Hopperovom sudbinom. On je, zapravo, živ i trenutno je zatočen u ruskom zatvoru na Kamčatki. Nakon sezone planiranja i osmišljavanja glavnog plana za spašavanje Hoppera, Joyce (Winona Ryder) i Murray (Brett Gelman) konačno uspijevaju ući u zatvorske prostorije baš u trenutku kada se zatvorenici, uključujući Hoppera, suočavaju s Demogorgonom. Znajući da bi se zvijer uplašila vatre, Hopper dizajnira improvizirano oružje kako bi se odbranio od Demogorgona tako da omota vodkom natopljen komad tkanine oko koplja i zapali ga.
Dok Demogorgon proždire ostale zatvorenike u jami, Murray drži generala na nišanu, tražeći od njega da prekine bolesnu igru. Ali kada im general i ostali vojnici odbiju pomoći, Joyce uzima stvari u svoje ruke i počinje pritiskati nekoliko gumba odjednom u nadi da će otvoriti barijeru protiv bijesnog Demogorgona. Srećom po Hoppera i Enza, vrata Demogorgonovog kaveza otvaraju se baš na vrijeme da se oni sklone. Hopper izbacuje plameno koplje punom parom, koje zabija u Demogorgonovu glavu. Dok se vrata s druge strane njihova kaveza otvaraju, vide Joyce i Murraya kako stoje točno ispred njih. Hopper i Joyce drže se u emocionalno nabijenoj sekvenci novog susreta.


Jesu li Steve i Co. pronašli svoj put iz Upside Down?


Dok testira njihovu teoriju o vratima naopačke, Steve (Joe Keery) zaroni u jezero ljubavnika, gdje je Vecna ubio Patricka. Na njegovo veliko iznenađenje, njihovo nagađanje je točno o novcu. Međutim, na izlasku mu je blokiran roj šišmiša alternativnih dimenzija. Nakon što su vidjeli kako Stevea uvlače u Upside Down, Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke) i Eddie (Joseph Quinn) slijede ga kroz “Watergate”. Grupa uspije pobijediti jato stvorenja i spasiti Stevea. Nakon što ga previje, grupa odlazi do Nancyne kuće, gdje se nada da će pokupiti oružje koje je sakrila u svojoj sobi. Međutim, ubrzo otkrivaju da je kuća – a time i verzija Hawkinsa naopako – zamrznuta u prošlosti: točnije 6. studenog 1983., to je bio dan kada je Will (Noah Schnapp) nestao u prvoj sezoni.