U organizaciji Distunea

Donosimo detalje zanimljivog koncertnog programa u The Beertiji

Ivana Kocijan

Foto: Grapevine Babies

Foto: Grapevine Babies

Ulaznice za koncerte moguće je kupiti u Dallas music shopu i u sustavu EntrioU organizaciji Distunea ovog se vikenda priprema zanimljiv koncertni program u The Beertiji na Trsatu. U petak će pozornicu “zauzeti” domaća funky mašina Grapevine Babies, a u subotu zagrebački shoegaze indie rock dvojac Tús Nua.


Nekoliko zaljubljenika u funk glazbu se našlo i odlučilo okušati u stvaranju autorske glazbe: tako počinje priča o nastanku benda Grapevine Babies. Malo pomalo i stvaranje je donijelo rezultat: prvi album objavljen prošle godine. “Funkle Ben’s Sex Potion” sadrži devet autorskih pjesama, prateći priču izumitelja (Funkle Bens) koji traži inspiraciju i sastojke za stvaranjem seks-napitka! Uslijedilo je nekoliko nastupa, od festivala do prigodnih programa, koje su uvijek krasili energični funky rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže. Došlo je vrijeme i za službenu promociju albuma jer Grapevine Babies jedva čekaju živi nastup pred publikom.


Tús Nua je od izdavanja hvaljenog prvog albuma “Horizons” iz 2017. godine, prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa, postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Netom objavljen drugi album, “Nothing Personal”, bit će povod za promociju, ali i premijerno riječko predstavljanje benda u cjelini. Prve kritike potvrđuju uložen trud za njegovo stvaranje, tako da ne preostaje ništa drugo nego uvjeriti se i u nastupe uživo koji su uvijek i najjajača karika benda. Ljubitelji shoegaza, post rocka, dream popa pa i noisea doći će na svoje. Spomenimo i da je njihova pjesma “Fight!” odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem.
Ulaznice za koncerte moguće je kupiti u Dallas music shopu i u sustavu Entrio, po pretprodajnoj cijeni od 40 kn, odnosno 60 kuna na dan nastupa. Oba koncerta počinju u 22 sata, a organizirana su uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID-potvrdu, negativan test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.