Promjena zbog pandemije

Dodjela nagrada Zlatni globus održat će se u vikendu predviđenom za dodjelu Oscara

Ivana Kocijan

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Akademija za filmsku umjetnost koja organizira dodjelu Oskara najavila je da će ublažiti kriterijeSvečana dodjela filmskih nagrada Zlatni globus bit će održana 28. veljače 2021. godine, a ne u siječnju kako je uobičajeno, objavili su organizatori u ponedjeljak.


Nagrade će se tako dodjeljivati u vikendu koji je isprva bio predviđen za dodjelu Oscara koji će biti dodijeljeni 25. travnja 2021. Redovit ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije koronavirusa koji je ispraznio kinodvorane.


Akademija za filmsku umjetnost koja organizira dodjelu Oskara najavila je da će ublažiti kriterije kako bi omogućila da za nagradu konkurira mnogo više filmova koji su objavljeni na filmskim platformama.
Također je »rastegnula« razdoblje do kojeg filmovi moraju stići u kinodvorane kako bi mogli ući u utrku za nominaciju. Rok je s 31. prosinca 2020. pomaknut na 28. veljače 2021. godine. Većina američkih kina zatvorena je i brojna su snimanja stala u strahu od novog vala epidemije COVID-19. I dodjela Bafte odgođena je za 2021. godinu.