DOGOVORENO DOMAĆINSTVO

Dodjela glazbene nagrade Porin će biti održana u Osijeku

P. N.

Vanna i Damir Urban / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Vanna i Damir Urban / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Manifestacija će nakon šesnaest godina, ponovo biti održana u srcu Osječko-baranjske županije.RIJEKA – Dodjela glazbene nagrade Porin će, nakon šesnaest godina, ponovo biti održana u srcu Osječko-baranjske županije, gradu Osijeku. O ovogodišnjoj, 29. dodjeli više će biti poznato sutra (u petak) na konferenciji za novinare u dvorani Gradski vrt gdje će se medijima obratiti gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović i Izvršni direktor Porina Davor Drezga.


Na konferenciji će biti najavljen točan datum održavanja dodjele i potpisan ugovor domaćina Grada Osijeka i Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza. Inače, utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.


Podsjetimo, prošle godine dodjela Porina održana je u Zagrebu, na HRT-ovoj »sunčanoj strani Prisavlja«, a godinu prije trebala je biti održana u Rijeci u sklopu programa Rijeke 2020 -Europske prijestolnica kulture, ali je zbog pandemije održana kao tv-emisija na HRT-u. Godine 2019. dodjela Porina održana je u Centru Zamet; Porin se te godine vratio u Rijeku nakon šest godina izbivanja.