VELIKI INTERES

“Dnevnik Pauline P.” vidjelo 13.485 gledatelja: Takva popularnost dječjeg filma nije viđena još od Šegrta Hlapića

P. N.

I uoči distribucije za Dnevnik Pauline P. postao je golem interes – samo na zagrebačkoj premijeri 18. ožujka u Kinu SC-a film je vidjelo gotovo dvije tisuće ljudi, dok je premijerno još prikazan u Osijeku, Splitu, Krapini, Mostaru i RijeciPrema podacima distributera objavljenim na mrežnim stranicama BoxOffice.hr igrani film za djecu Nevena Hitreca ‘Dnevnik Pauline P.’ je u prvom vikendu prikazivanja u kinima (23.03. do 26.03.) pogledalo 13.485 ljudi, što je drugo najbolje kino otvaranje nekog dječjeg filma nakon Šegrta Hlapića iz 2013. godine.


I uoči distribucije za Dnevnik Pauline P. postao je golem interes – samo na zagrebačkoj premijeri 18. ožujka u Kinu SC-a film je vidjelo gotovo dvije tisuće ljudi, dok je premijerno još prikazan u Osijeku, Splitu, Krapini, Mostaru i Rijeci.


Prve brojke gledanosti upućuju na potencijalne blockbusterovske razmjere za domaće prilike, čemu će svakao pridonijeti mnogobrojna školska publika budući da je temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje film dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture.
Naslanjajući se na predložak poznate školske lektire autorice Sanje Polak, Dnevnik Pauline P. na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće.


Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.


Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.


 


 


U novom ruhu, Dnevnik Pauline P. žanrovski je vedra obiteljska komedija s elementima fantastike, a animirani elementi i kolažni ritam dodatno naglašavaju dječju imaginaciju i dnevničku formu.


Producent filma je Jure Bušić (Jaka produkcija), izvršni producent Hrvoje Habeković, distributer tvrtka Jučer d.o.o., a ostalu autorsku ekipu čine scenaristica Dora Delbianco, koscenarist Ivan Turković-Krnjak, direktor fotografije Dragan Marković, skladatelj Darko Hajsek, montažer Slaven Zečević, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Snježana Gorup, dizajner zvuka Julij Zornik i snimatelj zvuka Matija Santro.