ONLINE KONCERT

“Divna je noć”: Splićani kliknuli na Gorana Karana i Vagabundo band

P. N.

Foto Branimir Džaja

Foto Branimir DžajaSPLIT – Goran Karan i Vagabundo band održali su danas u Muzeju grada Splita koncert pod nazivom „Divna je noć“. Događaj u organizaciji Turističke zajednice grada Splita građani su pratili na YouTube kanalu splitske Turističke zajednice gdje će i ostati za sve one koji ga žele iznova poslušati, čime se još jednom pokazala važnost ovogodišnjeg slogana Adventa u Splitu – „Kliknimo na Advent“.


Dragi naši internetski korisnici, lijepo nam je ovdje u prekrasnom Muzeju grada Splita, ali falite nam vi, naši slušatelji. Učinit ćemo najbolje što znamo, a vama želimo lijepi dan i svako dobro, poručio je Karan na početku koncerta kojeg su otvorili pjesmom „Ima jedno svjetlo“.


Uslijedile su pjesme „Dobro ti jutro, ljubavi“, „Kuća naše pisme“, „Lipa si, lipa“ i „Dugo nisam bio mlad“, a onda su izveli i „Divna je noć“, najnoviju pjesmu Gorana Karana po kojoj je nazvan i ovaj koncert. Glazbu za nju Karan je dugo vremena čuvao u ladici, a ove jeseni konačno je napisao i riječi te je naposljetku snimio u suradnji s Četiri tenora.  


Foto Branimir Džaja
Splitski pjevač i Vagabundo band izveli su zatim i Karanove uspješnice „Za generaciju“, „Nima vrimena“, „Baš me briga”, „Splitski tango”,  „Poljubi me” i „Kao da te ne volim“ za koju je glazbu napisao Zdenko Runjić, a stihove Nenad Ninčević.


Osim ovog koncerta, svi građani koji su danas između 11 i 12 sati prošli Peristilom, Pjacom, Vestibulom, Voćnim trgom i Trgom Gaje Bulata, mogli su uživati u a cappella kolendama u izvedbi KUD-a Jedinstvo. Riječ je o programu „Jedinstveni Božić s Jedinstvom“ kojeg će KUD održavati svake subote do Božića kako bi na splitske ulice donijeli dašak blagdanskog ugođaja.