Princeza Diana

Dianina vjenčanica u lipnju na izložbi u Kensingtonskoj palači

Hina

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Vjenčanica princeze Diane ovog će ljeta biti izložena u Kensingtonskoj palači u povodu obilježavanja princezinoga šezdesetog rođendana.Kustosi kraljevske palače su izvijestili da su princ William i princ Harry dali dopuštenje da haljina njihove pokojne majke bude u u središtu izložbe pod nazivom “Royal Style in the Making”, koja se otvara 3. lipnja u Kensingtonskoj palači, prenosi CNN.


Prvi će put nakon 25 godina raskošna vjenčana haljina od čipke koja je izvorno pripadala kraljici Mary, s velom dugim 25 metara, čiji dizajni potpisuju Elizabeth i David Emanuel, biti prikazana javnosti.


Haljina je vlasništvo prinčeva Wiliama i Harryja koji su je posudili Kensingtonskoj palači zbog izložbe.
Organizatori su objasnili da će izložba na svojevrstan način propitivati odnos modnih dizajnera i njihovih kraljevskih klijenata kroz godine.


Osim Dianine vjenčanice, na izložbi će se naći i neki važni, do sada nikad izlagani povijesni modni komadi odjeće, poput tkanine korištene za šivanje haljine koju je kraljica Elizabeta II. nosila 1937. godine.


“Naša će ljetna izložba u Kensingtonskoj palači predstaviti neke od najvećih talenata britanskog dizajna, čiji je rad presudan za oblikovanje vizualnog identiteta kraljevske obitelji tijekom dvadesetog stoljeća”, rekao je kustos izložbe Matthew Storey.