World music grupa

Dead Can Dance po prvi puta stiže u Hrvatsku! Evo datuma i mjesta nastupa

Hina

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Skladali su i glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleya Scotta.Dead Can Dance, jedna od najznačajnijih world music grupa, nastupit će po prvi put u Hrvatskoj, i to u Zagrebu, 10. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, izvijestio je organizator koncerta Charm Music.


Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog epidemije, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica i Zagreb se našao na listi gradova koje će u 2022. posjetiti australski glazbeni duo.


“Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima, nedostaje nam svirka uživo i jedva čekamo vratiti se na pozornicu i svirati za vas na fantastičnim lokacijama sljedeće godine”, poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.
Pjevačica Lisa Gerrard i multiinstrumentalist Brendan Perry, koji već generacijama privlače poklonike alternativne rock glazbe, na svoj zajednički put krenuli su 1981. godine u Melbourneu.


Od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. “Već desetljećima pričaju nam neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika”, navodi organizator.


Iza njih je osam studijskih i tri live albuma, mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji “Gladijator” Ridleya Scotta.


Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma “Anastasis” okupili su se 2018. godine na albumu “Dionysus”.


Ulaznice za koncert krenut će u prodaju u petak, 17. rujna, putem Eventim i Ulaznice.hr sistema te na njihovim prodajnim mjestima, najavljuje organizator.