»Izbor je tvoj«

Damir Kedžo za novu pjesmu snimio atraktivan spot u jordanskoj pustinji

Marko Dobrecović

Foto: LUMIERE PRODUCTION

Foto: LUMIERE PRODUCTION

Kkorak prema zrelijem izričaju te uvertira u treći studijski albumPoznati domaći pjevač Damir Kedžo krajem prošlog tjedna objavio je novu pjesmu pod nazivom »Izbor je tvoj« s pripadajućim videospotom. Nakon što godinu dana nije izbacio novi materijal, Kedžo se ovom pjesmom publici odlučio predstaviti u drukčijem stilu, a pripadajući videospot sniman je u jordanskoj pustinji Wadi Rum to i dokazuje.


Kedžo se u emotivnoj i snažnoj pjesmi prvi put predstavlja kao autor glazbe, dok su za stihove zaslužni Ivan Huljić i Matija Cvek. Pjevaču je ovo najodvažniji glazbeno-vizualni iskorak dosad. Kedžo ističe kako je na pjesmi radio godinu dana.


– Prva ideja nastala je u studenom prošle godine i od tada sam je razrađivao s producentom Hrvojem Domazetom. Autori teksta koji savršeno opisuje pojedine osobne borbe su Ivan Huljić i Matija Cvek, a »Izbor je tvoj« ujedno je i pjesma s kojom se publika može poistovijetiti. Okušavši se u ovom projektu kao autor glazbe, otvorio sam vrata prema novoj dimenziji u vlastitoj glazbi i neizmjerno se radujem pjesmama na kojima radimo, komentirao je Kedžo.
Pjesma »Izbor je tvoj« korak je prema zrelijem izričaju te uvertira u treći studijski album.


– Ovu sam godinu odlučio posvetiti sebi i stvaranju novih pjesama, stoga sam proteklih mjeseci intenzivno boravio u studiju kako bismo finalizirali treći studijski album na kojemu radimo. To je put mog glazbenog odrastanja, dodao je Kedžo.


Veličanstveni kadrovi jordanske pustinje Wadi Rum vizualni su iskorak u kojim si je Kedžo zasigurno zacrtao put prema međunarodnoj karijeri što priželjkuje i Damirova publika. Spot potpisuje dvojac produkcije Lumiere, Artem Dushkin i Mateo Jurčić koji su atraktivnim kadrovima dočarali moć pustinje, ali i nove pjesme »Izbor je tvoj« koja ove jeseni kreće u osvajanje radijskih etera.