POZNATI GLAZBENIK

Damir Kedžo najavljuje koncerte u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci: “Ništa nije teško jer je cilj neprocjenjiv”

Ivana Kocijan

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Veselim se konačno vidjeti ljude, pjevati uživo jer, više sam puta to ponavljao, svrha mog bavljenja glazbom jest pjevanje s ljudima uživo, koncerti i ta razmjena energije koju donoseRIJEKA – Damir Kedžo trenutačno svojim vokalnim i scenskim transformacijama oduševljava gledatelje showa Nove TV »Tvoje lice zvuči poznato«. Prošlog vikenda savršeno je utjelovio Josipu Lisac, a sutra će nas vratiti u romantične 1980-e dvostrukom ulogom – kao Vesna Zmijanac i Dino Merlin. Kao što je poznato, emisija je snimljena unaprijed, a popularni je pjevač ovih dana zaokupljen drugim kreativnim angažmanima. Upravo je najavio nastupe u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci, dovršio je snimanje nove pjesme, a za nju ovih dana snima i videospot. O svemu više doznajte u nastavku.


Neizmjerno sretan


Za lipanj ste najavili koncerte u Zagrebu (atrij KD-a Vatroslava Lisinskog), Varaždinu (Palača Sermage) i Rijeci (dvorište Art kvarta, ex kompleks »Benčić«). Što nam možete otkriti o tim koncertima; zašto baš ta tri grada, zašto baš te lokacije?


– Konačno intervju počinje pitanjem o najavi koncerata i to me čini »živim« i neizmjerno sretnim. Veselim se konačno vidjeti ljude, pjevati uživo jer, više sam puta to ponavljao, svrha mog bavljenja glazbom jest pjevanje s ljudima uživo, koncerti i ta razmjena energije koju donose. Rijeka je grad u kojem živim i tu sam počeo pjevati i tu sam doma i poseban je osjećaj pjevati u gradu u kojem živiš i koji je dovoljno blizu gradu u kojem si rođen, to je posebna atmosfera. Koncert u Zagrebu velika je stvar, koncert u »Lisinskom« je meni oduvijek bio pojam koncerta i zato danas osjećam veliku sreću jer sam došao tu da mogu pjevati u »Lisinskom« i veliku odgovornost da to bude najbolje što moj bend i ja znamo. Varaždin je jedan od najljepših gradova koje sam posjetio, grad baroka, kulture, prekrasnih ljudi od kojih je puno onih koji su me stalno pitali kada ću tamo imati koncert, i evo me, tu sam konačno. Dana 12. lipnja smo u Varaždinu, 17. lipnja u Zagrebu, 24. lipnja u Rijeci.


Božićni nastup u HKD-u


Koliko je, s obzirom na okolnosti, bilo teško organizirati te nastupe?


– Sve je drukčije nego što je ranije bilo, uvjeti su puno kompleksniji i puno je novih stvari koje moramo pripremiti i osigurati: mjerenje temperature, razmak, kontakte svakog posjetitelja, ali ne uzimamo to kao teškoću, već kao realnost. Radimo korak po korak, važno nam je prije svega osigurati sigurnost za svakog posjetitelja, poštovati upute stožera i epidemiološke mjere. Imam tim koji brine o tome, veliku pomoć u svakom od gradova i prostora u koji dolazimo, iznimno se svi radujemo svakom od koncerata i nije nam ništa teško jer cilj je neprocjenjiv.


Kad ste i gdje imali zadnji nastup?
– Svoj zadnji live koncert imao sam prošle godine u Rijeci, gala božićni koncert u HKD-u. Koncert je održan u najstrožim epidemiološkim mjerama, ali smo ga uspjeli održati i završiti prošlu godinu pjevajući i vjerujući da će ova godina biti bolja.


Vjerujem u znanost


Nedavno ste se cijepili, zajedno s drugim kolegama glazbenicima. Mislite li da će se situacija uskoro vratiti u normalu i da će »staronormalnih« koncerata uskoro biti sve više?


– Iskreno vjerujem u znanost i cijepio sam se sukladno preporukama naših i svjetskih liječnika i znanstvenika. Što veća procijepljenost donosit će sve više »normalnijih« starih stvari, navika iz prethodnog života, kako to često govorimo, a time i koncerte, putovanja i druženja. Jedva čekam vraćanje slobode putovanja, druženja, koncerata i komunikacije uživo.


Ljeto je pred nama; što vas očekuje? Dogovarate li nove nastupe?


– Puno toga, radno je jako. Taj neprekidan rad i stvaranje je nešto sto je održalo energiju i pozitivan duh cijelog tima tijekom lockdowna i vremena pandemije i tako nastavljamo i dalje. Osim organizacije i pripreme triju koncerata, snimam i dvije nove pjesme, novi spot. Razgovaramo i planiramo i neke nove koncerte i aktivnosti za ljeto pred nama, ali ćemo se ponašati sukladno situaciji koju nam diktira pandemija. Naučili su u prošlih godinu dana ne planirati pretjerano unaprijed i živjeti u trenutku, čini mi se da smo baš zato postali svi kreativniji i operativniji.


Nova suradnja


Kad bismo mogli očekivati vaš novi singl?


– Vrlo, vrlo skoro. U završnoj smo fazi, snimljeni su svi instrumenti, ja sam otpjevao i sad je u procesu miksa i masteringa. Spot snimamo ovaj tjedan i jedva čekam objaviti i pjesmu i spot. Jako sam sretan što imam priliku surađivati s iznimno talentiranim ljudima, s kojima nisam radio dosad. Novi singl donosi još jednu potpuno novu suradnju, autorski tim s kojim nisam surađivao dosad i jako vjerujem u ovu pjesmu. Pjevat ćemo novi singl već na koncertima u Varaždinu, Zagrebu i Rijeci.