Novi singl

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a novi singl s albuma Tumbao – Ljubav, samo ljubav

Life

FOTO/PR

FOTO/PR

Prošle godine Cubismo je slavio četvrt stoljeća postojanja i bend je u suradnji  s Jazz orkestrom HRT-a objavio novi album "Tumbao".Najavni singl “Lijepa si danas”, suradnja s pulskom grupa Nola, osvojio je srca publike i brzinski zavladao radijskim eterom, a ostatak albuma utjelovljuje jednako zaraznu pozitivnu energiju i dobre vibracije koje su kroz posljednjih četvrt stoljeća postali sinonim glazbe Cubisma. Takav je i novi singl koji Cubismo i Jazz orkestar HRT-a puštaju u eter – Ljubav, samo ljubav.  Pjesma znakovitog naziva zasigurno će odmah osvojiti eter i srca obožavatelja.


A zarazni kubanski ritmovi obogaćeni virtuoznim momentima Jazz orkestra HRT-a osvojili su i struku, pa je Cubismo ove godine nominiran za nagradu Porin u ček dvije kategorije. Za jazz album godine i najbolju jazz skladbu, a tu je nominaciju dobila pjesma “Dani u Havani”.


Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a “izvukla” je najbolje od oba benda spajanjem moćne ritam sekcija Cubisma i snažne puhačke sekcije Jazz orkestra HRT-a.
Novi album izlašao je nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa se na njemu osjeća sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.


Album Tumbao možete pronaći u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka.