Drama i otmica

Courtney Love se nagodila s bivšim zetom

Hina

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Silva je tvrdio da je nekoliko muškaraca koji su djelovali po njezinu nalogu upalo u njegov dom 2016., pretvarajući se da su policajci.Američka pjevačica Courtney Love postigla je nagodbu s bivšim zetom u pogledu njegovih tvrdnji da ga je planirala ubiti ili oteti u sporu oko jedne od gitara Kurta Cobaina.


Odvjetnik udovice frontmena Nirvane rekao je sucu u Los Angelesu da su dvije strane postigle sporazum.


Isaiah Silva, nekadašnji suprug Loveine kćeri, podnio je tužbu 2018. tvrdeći da je Love osmislila zavjeru kako bi se inscenirala provala u njegovu kuću.
Silva je tvrdio da je nekoliko muškaraca koji su djelovali po njezinu nalogu upalo u njegov dom 2016., pretvarajući se da su policajci.


U tužbi se navodilo da je Silva odvučen iz kuće u zapadnom Hollywoodu i uguran u automobil, ali ga je od, kako tvrdi, ubojstva, spasio prijatelj u posjetu koji je blokirao vozilo i pozvao prave policajce.


Silva je u sudskim dokumentima tvrdio da je Love naredila toj grupi da ga zaplaši kako bi odustao od jedinstvene gitare iz 1959. na kojoj je Kurt Cobain svirao na Nirvaninom koncertu “MTV Unplugged in New York” 1993. godine.


Gitara je završila kod Frances Bean Cobain, kćeri Love i Cobaina, nakon prerane smrti glazbene ikone i bila je dio bitke za imovinu u okviru razvoda Bean Cobain i Silve.


Love (57) je tvrdila da nije bila umiješana u navodne događaje u Silvinom domu.


“Nikad se nisam s nekim drugim dogovarala da ubijem ili otem Silvu ili preuzmem gitaru”, rekla je Love u sudskom postupku.


Gitara  D-18E Martin prodana je na dražbi u Los Angelesu 2020. za 6 milijuna dolara.


Uvjeti nagodbe između Love i Silve, pjevačice alt-rock benda The Eeries, nisu otkriveni.


Njezin buran brak s Kurtom Cobainom bila je jedan od najpoznatijih veza 1990-ih, hranjena drogama i depresijom.


Njegovo samoubojstvo 1994. u dobi od 27 godina ostavilo je duboku prazninu u svijetu glazbe, a mnogi obožavatelji Nirvane nju su krivili za tragediju.


Nirvanini inteligentni, tjeskobni tekstovi i glazba učinili su ih jednim od najvećih bendova desetljeća.


Njihov “MTV Unplugged in New York” iz 1993. proizveo je ono što se smatra jednim od najboljih albuma uživo tadašnjih vremena.