Keanu Reaves

Filmski maraton: Četiri filma s Keanu Reevesom koja bi obavezno trebali pogledati

Dijana Ljubanović

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Filmovi koji će vas zabaviti i pomaknuti iz kolosijeka.Keanu Reeves – jedan od hollywoodskih miljenika koji je osvojio simpatije publike ne samo po svom imoresivnom filmskom opusu, izgledu zavodnika koji ne mari za konvencije već i zbog čovječnosti, pravdoljublja i socijalne osvještenosti, Keanu Reeves podiže prašinu gdje god se pojavi.


Njegova teška životna priča izaziva divljenje, poštovanje i empatiju, a njegov stav prema životu i ljudima impresionira čak i one najravnodušnije. Zbog svega toga, ovaj veliki glumac zaslužuje pažnju, ali i priznanje.


Stoga smo izdvojili četiri filma koja su obilježila ne samo njegovu karijeru već i kinematografiju u cijelosti.


The Matrix
The Matrix je film koji izaziva rasprave i kontroverze. Riječ je o ostvarenju s dobrim planom, s mnogo Sci-Fi akcije, impresivinim kostimima i pričom koja spaja prošlost i budućnost.


Tajanstven je i izazovan, drži pažnju i uzbuđuje gledatelja.


Kontradiktorna priroda filma zbunit će vas, ali i oduševiti. O njemu se i nakon gledanja razmišlja danima. Bilo kako bilo, nećete ga htjeti propustiti i poželjet ćete ga gledati više puta –  i to sve nastavke.Knock Knock


Knock Knock američki je erotski triler iz 2015. godine redatelja Eli Roth za koji je scenarij također napisao s Guillermom Amoedom i Nicolásom Lópezom.


Knock Knock remake je filma iz 1977. koji je režirao Peter S. Traynor, a tada su glumili Sondra Locke i Colleen Camp.


Arhitekt i sretno oženjen muškarac Evan Webber (Keanu Reeves) živi u lijepoj kući, obožava svog psa i majmuna, a na Dan očeva zbog posla i fizikalne terapije zbog ozljede ramena, njegova supruga i djeca odlaze na plažu koju planira obitelj putovanje.


Dvije izgubljene djevojke neočekivano pokucaju na njegova vrata tražeći pomoć.


Njegova prvotna ljubaznost pretvori se u opasno zavođenje. Reeves kao obiteljski čovjek pada u iskušenje, a Lorenza Izzo i Anade Armas kao zavodnice donose užas u njegov život.


Mračna maštanja oženjenog muškarca pretvaraju se u njegovu najgoru noćnu moru.Đavolji odvjetnik


Intrigantna, slikovita, stilizirana, uznemirujuća, atmosferična i prilično sugestivna horor triler drama producenta i redatelja Taylora Hackforda autora oskarovske biografske glazbene drame “Ray”, koji je Oscara osvojio 1979. za najbolji kratki film Teenage Father, uspjela je ekranizacija bestselera Andrewa Nied.


Kevin Lomax (K. Reeves) ambiciozni je mladi odvjetnik iz malog grada na Floridi, probitačan i pomalo egocentričan momak za kojeg nema nerješivog slučaja.


Upravo je dobio još jednu parnicu, naizgled izgubljeni proces protiv antipatičnog pedofila, čime privuče pozornost kolege (R. Santiago-Hudson), zaposlenika ugledne odvjetničke tvrtke iz New Yorka.


Zaintrigiran vrlo primamljivim poslom, obećanim luksuznim stanom i brojnim povlasticama, Kevin zanemari upozorenja svoje majke Alce (J. Ivey) i s privlačnom se suprugom Mary Ann (C. Theron) odluči preseliti u New York.


Upozna novog šefa, karizmatičnog, tajanstvenog i razvratnog Johna Miltona (A. Pacino), koji uz pomoć svoje atraktivne suradnice Christabelle Andreoli (C. Nielsen) mladiću obeća život kakav nije mogao ni zamisliti.Constantine


Constantine je američki akcijski horor iz 2005. koji je režirao Francis Lawrence (film je njegov redateljski debi). Film se temelji na stripu Hellblazer Vertigo Comicsa, a elementi radnje su preuzeti iz priče “Dangerous Habits”.


Reeves glumi Johna Constantinea, cinika koji ima sposobnost da vidi i komunicira s poluanđelima i poludemonima u njihovom pravom obliku.


Traži spasenje od vječnog prokletstva u paklu zbog pokušaja samoubojstva u mladosti.


Constantine istjeruje demone nazad u pakao u zamjenu za naklonost Raja, ali tijekom godina postaje umoran.


Usprkos terminalnom stadiju tumora pluća, pomaže detektivki da spozna istinu o smrti svoje sestre, dok istovremeno otkriva složeniju i mračniju priču.