"My Hometown"

Bruce Springsteen posudio glas i pjesmu Joeu Bidenu

Hina

Foto: ROB DEMARTIN

Foto: ROB DEMARTIN

Ovo nije prvi put da zvijezda američkog rocka podupire bivšeg potpredsjednikaAmerički pjevač Bruce Springsteen je tri dana prije predsjedničkih izbora snažno podržao Joea Bidena posudivši svoj glas i jednu od svojih pjesama za reklamni spot demokratskog kandidata.


Ovo nije prvi put da zvijezda američkog rocka podupire bivšeg potpredsjednika. U kolovozu je dopustio Joeu Bidenu da koristi pjesmu »The Rising« u spotu objavljenom prvog dana demokratske konvencije. Javno je kritizirao Donalda Trumpa nazivajući ga »lopovom« i »prijetnjom našoj demokraciji«.


U promidžbenom spotu koji je u subotu prvi put prikazan, Bruce Springsteen ističe korijene Joea Bidena i njegov rodni grad Scranton, u Pennsylvaniji, najvažnijoj državi na predsjedničkim izborima.
– Scranton, Pennsylvania. Ovdje uspjeh ne pada s neba. Postiže se znojem, odvažnošću i odlučnošću, govori na početku Boss, kako nazivaju Springsteena.


To je neprikrivena aluzija na Donalda Trumpa kojemu je otac milijunaš dao dobar dio svog bogatstva.


– Ovo ga mjesto nije napustilo. Ono je više od mjesta iz kojeg dolazi, on se bori za njega, kaže 71-godišnji roker.


Poruka koja je trebala biti poslana u prigodi sveučilišne utakmice američkog nogometa završava se pjesmom »My Hometown« sa zacijelo najpoznatijeg albuma Brucea Springsteena »Born in the USA« objavljenog 1984. godine.