Kraljica Elizabetha

Britanska kraljica provela noć u bolnici, ali sada se vratila i dobro je

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Kraljica je provela noć u bolnici, kaže Buckinghamska palača, ali je otad puštena i navodno je "dobre volje".“Slijedeći liječnički savjet da se odmori nekoliko dana, kraljica je bila u bolnici radi nekih preliminarnih istraga, vratila se u dvorac Windsor  i ostala je dobro raspoložena”, stoji u priopćenju palače. Kraljicu su pregledali specijalisti u privatnoj bolnici kralja Edwarda VII u središnjem Londonu, prenosi BBC.


Ali bio je to kratak boravak. Nakon pregleda, 95-godišnji monarhinja vratila se na posao, prema kraljevskom izvoru koji je izvijestio Reuters. Kraljica je neposredno prije pregleda otkazala putovanje u Sjevernu Irsku.


Međutim, prije toga, u utorak navečer priredila je prijem u dvorcu Windsor, pozdravivši poslovne leadere i milijardere poput Billa Gatesa. Uslijedilo je sazivanje konferencije o zelenim investicijama premijera Borisa Johnsona uoči COP26, globalnog klimatskog summita koji će se održati u Glasgowu krajem mjeseca, piše BBC.
Kraljica je posljednji put hospitalizirana 2013. nakon što je pokazala simptome gastroenteritisa, zbog čega je morala otkazati putovanje u Rim.


U posljednje vrijeme mnogi se pitaju hoće li ona ostati na prijestolju ili će odstupiti kako bi prepustila vlast sljedećoj generaciji britanskih kraljevskih članova.