Obara sve rekorde

Bridgerton je najgledanija Netflixova serija svih vremena

Dijana Ljubanović

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Već znate da je Bridgerton popularna priča, ali jeste li znali da je to najveća Netflixova serija ikad?Ljubavna serija “Bridgerton” s potpisom Shonde Rhimes ovih dana obara sve rekorde gledanosti u cijelom svijetu. Uvukla se u 82 milijuna kućanstava u samo mjesec dana, što je čini najpopularnijim Netflixovim naslovom u povijesti.


Serija je postala broj jedan na Netflixu u 83 zemlje i stigla do top 10 u svima, osim u Japanu. Uspjeh serije katapultirao je originalne ljubavne romane Julije Quinn na liste bestselera New York Timesa i to 18 godina nakon što su prvi put objavljeni.


Ukratko, serija je premašila status fenomena.

Još jedna zanimljivost vezana za Bridgerton je njezina glumačka postava. Naime, uspjela je okupiti zvijezde koje su obilježile Doctora Whoa, Game of Thrones pa čak i Harryja Pottera.


Bridgerton se pridružuje brzorastućoj kolekciji eksplozivno popularnih serija Netflixa koje su objavljene u posljednjih godinu dana dok se povijest zabave borila tijekom pandemije koronavirusa. Ova ekspanzija popularnosti Netflixovih serija uključuje šahovsku dramu The Queen’s Gambit i francusku triler seriju Lupin, koje je gledalo više od 62 milijuna, odnosno 70 milijuna kućanstava.


Bridgerton je raskošna, živahna, ljubavna priča prožeta radošću i nježnim osjećajima na koje ljudi sjajno reagiraju u ovim stresnim vremenima pa u tim njenim karakteristikama zasigurno čuči djelić odgovora na pitanje odakle ovakva golema popularnost.


Prva sezona je temeljena na prvoj knjizi iz Quinnove serije, Vojvoda i ja, usredotočena je na kompliciranu romansu između najstarije kćeri Bridgerton, Daphne, koju glumi Phoebe Dynevor i vojvode od Hastingsa Simona Bassetta, kojeg tumači Regé-Jean Page, prenosi Deadline.


Druga sezona će se snimati na proljeće u Velikoj Britaniji i fokusirat će se na potragu za odgovarajućim bračnim partnerima za najstarijeg brata Bridgertona, Anthonyja, kojeg glumi Jonathan Bailey, kako je zapisano u drugoj knjizi serije Bridgerton Julije Quinn, The Viscount Who Loved Mi.