Dobre vibracije

Boris Štok na Trsatskoj gradini: Sjajan koncert i najava povratka živih svirki

Robert Šimonović

snimio Matej Levak

snimio Matej Levak

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Boris Štok, nekadašnji frontman grupe Quasarr, kao i njegov prateći bend kojeg čine: Dorian Cuculić (klavijature), Davor Krmpotić (saksofon), Nikola Mesarek (bas gitara), Dino Šimonović (bubanj), Darko Terlević (gitara) i Jelena Fabijan (back vokal).RIJEKA – Ljubitelji dobre glazbe napokon su došli na svoje! Boris Štok večeras je sjajnim nastupom na Trsatskoj gradini priredio uvertiru za 16. izdanje Ljeta na Gradini i tako najavio povratak „živih“ koncerata u gradu na Rječini, ali i povratak u neka, nadajmo se, bolja vremena. Iako je koncert održan uz epidemiološka ograničenja, pa je stoga i ukupan broj ulaznica poprilično reduciran od samoga starta, dobre energije nije nedostajalo, barem ako je suditi po reakcijama prisutne publike.


Foto galerija: Boris Štok na Trsatskoj gradini Foto: Mateo Levak


Za odličnu atmosferu pobrinuo se Boris Štok, nekadašnji frontman grupe Quasarr, kao i njegov prateći bend kojeg čine: Dorian Cuculić (klavijature), Davor Krmpotić (saksofon), Nikola Mesarek (bas gitara), Dino Šimonović (bubanj), Darko Terlević (gitara) i Jelena Fabijan (back vokal). Rasprodani koncert otvoren je mirnom pjesmom “Kad more povuče se”, s posljednjeg albuma “Uvijek dio mene”, koji je svoju prvu koncertu promociju doživio upravo na Gradini. Nastavljen je hitovima kao što su “Kao mi”, “Ispod kože”, “Tišina”, “Dodiri”, “Još uvijek”, “Uvijek dio mene”, “Baby baby”, “Samo trag”, “Reci mi”, a publiku su do usijanja dovele Quasarrove uspješnice kao što su “Arpeggio”, “Propaganda” ili općepoznata “Ti”, jedna od onih koja može spasiti pod kategoriju riječkih rock himni.

Koncertni program sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora”, provedeno u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije, a nastavit će se sutra i prekosutra, dvostrukim nastupom grupe Jonathan.