50. obljetnica pobjede

Bjorn i Benny odbacili ponovno okupljanje ABBA-e na idućem Eurosongu u Švedskoj

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Odbacili su mogućnost izlaska na pozornicu s kolegicama Agnethom Faltskog i Anni-Frid LyngstadBenny Andersson i Bjorn Ulvaeus odbacili su mogućnost okupljanja članova ABBA-e na Eurosongu u njihovoj rodnoj Švedskoj iduće godine, kada će se proslaviti 50. obljetnica pobjede popularnog benda na tom natjecanju s pjesmom “Waterloo”.


U intervjuu za britanski BBC Newsnight u srijedu navečer, odbacili su mogućnost izlaska na pozornicu s kolegicama Agnethom Faltskog i Anni-Frid Lyngstad za tu priliku.


Šveđanka Loreen pobijedila je na ovogodišnjoj Euroviziji u Liverpoolu u sjevernoj Engleskoj, što znači da će nordijska zemlja biti domaćin natjecanja iduće godine.
“Ne želim i ako ja ne želim, oni neće ići. Isto je za sve nas četvero – netko kaže ‘ne’, to je ne”, rekao je Andersson.


“Možemo proslaviti 50 godina ABBA-e bez nas na pozornici”, dodao je Ulvaeus.


Osnovana 1972., ABBA je pridobila legije obožavatelja u svijetu nakon trijumfa na Eurosongu 1974. i sa svojim trajnim hitovima kao što su “Dancing Queen” i “Fernando”. Četvorka, koja se razišla početkom 1980-ih, prodala je oko 385 milijuna ploča. U Londonu je prošle godine održan koncert “ABBAtara” – digitalnih avatara članova benda u njihovoj verziji iz 1970-ih.