Virtualna stvarnost

Björk pozvala ljude da se maknu s Facebooka: ˝Znate da je to smeće. Odite šetati u šumu˝

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Možete biti na Facebooku dugo vremena, a onda u tijelu imate osjećaj kao da ste pojeli tri hamburgera. Znate da je to smeće"U novom intervjuu za Pitchfork, Björk je apelirala na korisnike da se maknu s Facebooka.


“Možda ima puno djece koja sada ne znaju hodati u šumi i raditi osnovne stvari u prirodi”, kazala je nakon što je objasnila da svijet još uvijek mora “definirati tehnologiju”.


“Možete biti na Facebooku dugo vremena, a onda u tijelu imate osjećaj kao da ste pojeli tri hamburgera. Znate da je to smeće. Uvijek savjetujem svojim prijateljima: samo prošetajte sat vremena i vratite se i vidite kako se tada osjećate”, rekla je.
Björk kaže da joj nedostaje puno radno vrijeme na Islandu i žali što nije “potpuno zelena i što ne uzgaja svoje povrće”, ipak ne misli da je tehnologija posve zla.


Ona vidi virtualnu stvarnost kao tehnološki sektor koji njeguje više rodne jednakosti od drugih. “Ono što je uzbudljivo kod virtualne stvarnosti je da sada nema hijerarhije patrijarhata”, objašnjava ona.


Društveni mediji povezani su s višim ocjenama depresije. Dok današnje aplikacije pružaju neusporedive alate za povezivanje, komuniciranje i zagovaranje, možda bismo trebali slijediti njezin savjet kako trebamo koristiti tehnologiju za kreativno izražavanje, a ne samo za stvaranje meme-a.