29. Kastafsko kulturno leto

Antonio Krištofić večeras nastupa na Fortici: “Držat ćemo razmak, ali će nam srca biti kao jedno”

Robert Šimonović

"Jako se veselim koncertu u Kastvu", kazao je mladi pjevač. Večeras u sklopu 29. Kastavskog kulturnog leta, s početkom u 21 sat na Fortici nastupa mladi pjevač Antonio Krištofić. Ulaz je besplatan, a mladi glazbenik široj je publici poznat kao finalist regionalnog showa »X Factor Adria«.


Kao jedini predstavnik iz Hrvatske, nastupao je u regionalnom showu »Zvezde Granda« s čijom izdavačkom kućom potpisuje ugovor i osvaja nagradu za novo glazbeno ime Balkana 2019. godine.


Domaća publika mogla ga je zapaziti na festivalu Melodije Istre i Kvarnera, ČAnsonfest, Splitskom festivalu te na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.
S Antonijom smo razgovarali povodom večerašnjeg nastupa na Kastvu gdje će, između ostalog, izvesti i proteklog vikenda predstavljenu kantautorsku pjesmu »Po čemu me pamtiš«.


Autorski rad


Na pitanje kako je na njega utjecala cjelokupna situacija oko koronavirusa i kada je posljednji put nastupao, odgovorio nam je:
– Moram priznati da sam se jako zabrinuo. Kako za sebe, tako i za svoje bližnje, ali i druge.


Vrijeme sam provodio u kući, u šumi sa svojim psima, ali dogodila mi se možda i najljepša stvar, a to je da sam počeo pisati pjesme, snimio sam ih i spremne su za predstavljanje.


Foto: PR


Zadnji nastup imao sam početkom godine, zadnjih dana prije nego se pogoršala situacija.


Mladog glazbenika također smo pitali raduje li se koncertu na Kastvu, što očekuje od koncerta i što publika može očekivati od njega.
– Jako se veselim koncertu u Kastvu. Nakon svega, mislim da su ljudi zaslužili uživati u glazbi i zaboraviti bar na dva sata na probleme. Dugo me nije bilo, držat ćemo razmak, ali će nam srca biti kao jedno, to sam siguran.


Otpjevat ću svoje stare, ali i premijerno izvesti dvije nove pjesme čiji sam autor. Na koncertu će me na klaviru pratiti maestro Mateo Žmak, a u zraku će biti samo i isključivo ljubav, rekao je.Inače, Antonija Krištofića vrlo teško možemo svrstati u jedan žanr glazbe, s obzirom na to da vrlo rado eksperimentira s brojnim žanrovima, od domaćih šansona do raznih podvrsta popa.


Glazba je istraživanje


Na pitanje kroz koju vrstu glazbe se može najbolje izraziti i s kakvom će se predstaviti na Kastvu, odgovorio nam je:
– Nikada se nisam mogao opredijeliti za jedan žanr, glazba je za mene konstantno istraživanje, tako joj i pristupam. Pjevam ono što osjetim i nikada ne kalkuliram. Ipak, na Kastvu ću pjevati balade, poznate hitove naših velikih zvijezda, pjesme koje publika jako dobro zna, ali i svoje, naravno. Odlučio sam da atmosferu učinimo što intimnijom.Pitali smo ga i što od njega možemo očekivati u budućnosti i hoće li u dogledno vrijeme objaviti album.– Za sad imam snimljenih pet novih pjesama. Pišem nove pjesme, radim s raznim autorima iz čitave regije. Već duže vrijeme u planu mi je album, ali to kada se dogodi, on mora biti spoj svega i iskorak u svakom smislu. Radimo na tome. Nova pjesma »Po čemu me pamtiš« čiji sam autor teksta i glazbe, a produkciju potpisuje Ivan Popeskić, tek je izašla. Osluškujem što publika želi čuti od mene i kako reagira, zaključio je Krištofić.