Ukrajina

Angelina Jolie otputovala u Jemen kako bi pomogla izbjeglicama i obnovila poziv za humanitarnu pomoćUkrajini

Portal Novi list

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Sletjela sam u Aden kako bih upoznala raseljene obitelji i izbjegliceAngelina Jolie je povukla paralele između izbjeglica u Jemenu i onih koji pate zbog rata u Ukrajini.


Zvijezda, koja je godinama blisko surađivala s Agencijom Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), podijelila je da je otputovala u Jemen u videu na svom Instagram računu.


“Sletjela sam u Aden kako bih upoznala raseljene obitelji i izbjeglice za UNHCR @izbjeglice i iskazala svoju podršku narodu Jemena”, stoji u natpisu. “Dat ću sve od sebe da komuniciram s tla kako se dani budu razvijali.”
“Dok nastavljamo gledati užase koji se odvijaju u Ukrajini i pozivamo na hitan prekid sukoba i humanitarni pristup, ovdje sam u Jemenu da podržim ljude koji također očajnički trebaju mir”, nastavila je.


“Ovdje je situacija jedna od najgorih humanitarnih kriza na svijetu, s jednim civilom ubijenim ili ozlijeđenim svaki sat 2022.”, napisala je Jolie koja je bila posebna izaslanica UNHCR-a. “Ekonomija uništena ratom, a više od 20 milijuna Jemina ovisi o humanitarnoj pomoći za preživljavanje.”


Godine 2020. Jolie je donirala neotkrivenu svotu novca paru mladih Britanaca koji su pokrenuli štand s limunadom kako bi prikupili novac za one koji su pogođeni krizom u Jemenu.