Tragična smrt filmašice

Angelina Jolie o “slučaju Baldwin”: ‘Uvijek sam pažljiva pri rukovanju s oružjem’

Sandy Uran

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Kazala je kako svakako treba poštovati sve procedure vezane za korištenje oružja na filmskom setu, ne bi li snimanje bilo sigurno.Ona je oskarovka koju smo gledali u više akcijskih filmova, dovoljno je spomenuti filmske naslove kao što je »Lara Croft: Tomb Raider«, »Gospodin & Gospođa Smith« i »Salt«. Riječ je, dakako, o Angelini Jolie koja je kao redateljica potpisala i celuloidni naslov »U zemlji krvi i meda«, a ovih se dana oglasila vezano za slučaj ubojstva na filmskom setu.


– Uvijek sam bila jako pažljiva u pogledu oružja, kazala je Jolie, pritom se osvrnuvši na nemili događaj koji je zadesio glumca Aleca Baldwina koji je na snimanju filma »Rust« upucao snimateljicu Halynu Hutchins.


Angelina Jolie, koja je u svojoj karijeri snimila brojne filmske naslove u kojima se koristi oružje, te koja je i sama kao akcijska junakinja, ali i kao redateljica ratnog filma, morala na filmskom setu osigurati sigurnost pri korištenju oružja, kazala je kako svakako treba poštovati sve procedure vezane za korištenje oružja na filmskom setu, ne bi li snimanje bilo sigurno.
– Taj zadatak treba shvatiti vrlo ozbiljno, kazala je u intervjuu koji je dala za The Times, a u kojem su se dotakli i te vruće holivudske teme.
Zvijezda filma »The Eternals« je usto kazala:
– Ne mogu zamisliti kroz što sve prolaze obitelji pogođene tom tragedijom. U ovom trenutku tuga je prevelika za sve njih, ali i za nas koji radimo u filmskoj industriji.


Najnovije vijesti u vezi istrage koja se vodi vezano za umorstvo snimateljice Halyne Hutchins, ukazuju na podatak o tome kako je odvjetnik koji zastupa oružaricu Hannah Gutierrez-Reed, koja je ubojiti pištolj dodala glumcu Alecu Baldwinu, kazao kako je Gutierrez-Reed dala pištolj u ruke glumcu i pritom mu naglasila kako ga nikada ne smije ni u koga uperiti.


Objavljen je i detalj koji ukazuje na to kako je tijekom pauze za ručak na filmskom setu, koja je trajala dva sata, pištolj ostavljen bez nadzora, da bi se potom istaklo kako je oružje ostavljeno bez nadzora samo 5 do 10 minuta. Istraga, kao i rasprava o tome što se točno dogodilo na filmskom setu tog kobnog dana, potrajat će još neko vrijeme, dok se ne otkrije tko je kriv za tragičnu smrt filmašice.