Premijera

“Andor”: Uskoro izlazi prva sezona nove serije iz Star Wars galaksije

A. P.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Serija se sastoji od 24 epizode podijeljene u dvije sezoneNajnovija serija iz Star Wars svijeta ‘Andor’ bit će objavljena 21. rujna, a kako se najavljuje prve tri epizode trebale bi izaći odjednom. Dobre su to vijesti za sve fanove Star Warsa, koji s nestrpljenjem očekuju novi uradak.


Kako je navedeno u službenom sinopsisu, serija ‘Andor’ istražit će novu perspektivu iz galaksije Ratovi zvijezda, fokusirajući se na putovanje Cassiana Andora.


Serija donosi priču o rastućoj pobuni protiv Carstva te kako su ljudi i planeti postali uključeni u taj događaj. To je doba ispunjeno opasnosti, prijevarama i spletkama u kojem će Cassian krenuti putem koji će ga pretvoriti u heroja pobunjenika.

Vanity Fair je otkrio da će radnja serije biti smještena pet godina prije misije u filmu ‘Rogue One’, iako će se vraćati još dalje u prošlost kad je Cassianov rodni svijet prvi put pao pod tiransku kontrolu Carstva, piše Nerdist.


Serija će se također fokusirati na zagonetnu vođu pobunjenika Mon Mothmu, koju glumi Genevieve O’Reilly, a koja ju je glumila i kao mladu senatoricu u filmu ‘Osveta Sitha’ a zatim reprizirala ulogu u Rogue One.


Mothma (koju je tada glumila Caroline Blakiston) bila je svećenička figura u ‘Povratku Jedija’ iz 1983. U Andoru će se njezina priča odvijati paralelno s Andorovom, za kojeg znamo da će na kraju postati jedan od njezinih ključnih agenata.


Serija za sad ima najavljene dvije sezone po 12 epizoda. Voditelj serije Tony Gilroy izjavio je kako prva sezona govori o tome kako Andor postaje revolucionar, a drugih 12 epizoda vodi ga u Rogue One.


Snimanje druge sezone počinje u studenom. Kako su najavili, pri snimanju serije korišteno je mnoštvo praktičnih setova umjesto tehnologije, što će dati drugačiji ugođaj seriji Ratovi zvijezda.


Glumačka ekipa uključuje Genevieve O’Reilly, koja će reprizirati svoju ulogu Mon Mothme, ali i  Stellana Skarsgarda, Denise Gough i Kyle Soller. Naslovnu ulogu kao u filmu igrat će Diego Luna.


Andor će premijerno biti prikazan 21. rujna 2022. na Disney+ servisu.