Croatian Heritage

Ana Rucner na opatijskoj Ljetnoj pozornici 8. kolovoza predstavlja novi album

Ivana Kocijan

DANIJEL GALIĆ

DANIJEL GALIĆ

Uz klasične, tradicionalne i pop-rock skladbe svjetskih kompozitora, predstavit će novi album »Croatian Heritage« kojim će publiku odvesti na glazbeno putovanje kroz najljepše krajeve Hrvatske, od Istre i Opatije, preko Dubrovnika i Sinja, do Zagreba, sjevera Hrvatske i SlavonijeRIJEKA Jedna je od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj, violončelistica Ana Rucner u subotu, 8. kolovoza, održat će multimedijalni koncert »Croatian Heritage: World Classics & Croatian Beauties« na Ljetnoj pozornici u Opatiji.


Uz klasične, tradicionalne i pop-rock skladbe svjetskih kompozitora, predstavit će novi album »Croatian Heritage« kojim će publiku odvesti na glazbeno putovanje kroz najljepše krajeve Hrvatske, od Istre i Opatije, preko Dubrovnika i Sinja, do Zagreba, sjevera Hrvatske i Slavonije. Kompozicija s albuma koju glazbenica ponosno ističe kao jednu od osebno dragih je »Serenada Opatiji« za koju je snimila i videospot u suradnji s TZ-om Grada Opatije.


– »Croatian Heritage« odraz je moje ljubavi i poštovanja prema svakom dijelu Hrvatske te je u potpunosti njoj i posvećen. Kada sam ga stvarala, imala sam želju da slušateljima predstavim hrvatsku glazbu, kao i neke od naših sjajnih kompozitora. Na svojim koncertima uživam izvoditi skladbe s albuma »Croatian Heritage« jer je on ujedno i prelijepa promocija Hrvatske, rekla je.
Cijena ulaznice iznosi 120 kuna za Sektor A (1. – 18. red) i 100 kuna za Sektor B (19. – 22. red). Ulaznice su u prodaji u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr. (I. Ko.)