Kraljica sevdaha

Amira Medunjanin uoči festivala u Vrsaru: ‘U Istri se osjećam kao kod kuće’

Portal Novilist.hr

Foto: PR

Foto: PR

Amira će uz Vlatka Stefanovskog, Perpetuum Jazzile i Massima nastupiti u kamenolomu Montraker.Kraljica sevdaha, sarajevska diva, omiljena pjevačica, Amira Medunjanin stiže u Vrsar gdje će u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”  24. rujna održati samostalni koncert. Amira će uz Vlatka Stefanovskog, Perpetuum Jazzile i Massima nastupiti u predivnom kamenolomu Montraker.  Amiri je to prvi nastup u divnom Vrsaru i zato se posebno priprema.


“Da, zaista bih željela da se predstavimo publici na najbolji mogući način. U Vrsaru ćemo nastupiti kao trio sa Zoranom Majstorovićem na gitari i udu i Bojanom Skočilićem na kontrabasu. A mislim da će biti interesantno. Imamo zajednički program koji smo pripremili, mada ne znam kako će publika reagirati. S obzirom kako to ide na našim nastupima, sve se može promijeniti ovisno o raspoloženju ljudi. I da, pošto nam je prvi put, mislim da će nastup trajati malo duže nego što je to uobičajeno”, kaže Amira.


Kako ste proveli ljeto?
Iskreno, očekivala sam da će se situacija s pandemijom COVID-19 poboljšati. Naročito nakon masovnog cijepljenja. Nekako smo svi bili optimistični po pitanju otvaranja i željela sam, kao i svi drugi, samo izaći na pozornicu. Dugo vremena smo bili u lockdown-u i jedva smo dočekali ljeto. Zbog odgađanja koncerata u Europi, imala sam više vremena nastupati u regiji. I drago mi je da sam napokon mogla biti s ljudima i barem malo osjetiti kako je to nekada izgledalo.


Čini mi se da je prošla vječnost od kada smo bez ikakvih ograničenja i uvjeta održavali koncerte. U svakom slučaju, nadam se da će biti bolje i da ćemo moći nastupati do kraja godine bez nekih ozbiljnijih ograničenja.


U Vrsaru nastupate kao dijelom regionalnog festivala uz Stefanovskog, Perpetuum Jazzile i Massima, kako je biti dijelom jednog takvog projekta?


Ma da. Već ste i djelomično odgovorili na pitanje. Na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora ” odista nastupaju renomirana imena. I nadam se da ću imati prilike pogledati sve nastupe. Mislim da je vrlo interesantna lokacija na kojem će nastupi biti održani. I to je dodatni motiv kako za glazbenike, tako i za publiku.


Koliko vam je teško bilo nositi se s ovim razdobljem iza nas, pandemijom, zabranama, ograničenjima?


Iskreno, puno se toga izdešavalo u ovom ”kratkom” razdoblju. Informacije dolaze sa svih strana i teško se čovjeku nositi sa svim tim. Ali, pokušavam u tom svemu naći neki miran đir. Imam puno prijatelja na svim stranama svijeta i konstantno sam u kontaktu sa svima. I lakše se diše kada se čujete i vidite s ljudima koji su vam srcu dragi. Sve ostalo je onda manje važno, a u suštini malo je čovjeku potrebno da bude sretan.


Hrvatska publika obožava vaš izričaj, a u Istri gdje ćete i nastupiti vas posebno vole, kako se vi osjećate kada nastupate tamo?


Osjećam se kao kod kuće. Nažalost, nisam puno nastupala u Istri posljednjih godina, ali vrijeme je da se i to popravi. Doduše nedavno sam imala nastup u Umagu i zaista je bilo prelijepo. Moram reći da nam se na sceni pridružila i klapa Motovun. Zaista je bilo nezaboravno.


Koji su vam planovi za nadolazeću jesen/zimu?


Vjerujte mi da sam planirala mnogo toga na početku godine. Ali, ne znam koliko je sve to sada ostvarivo. Vjerujem da ću moći održati turneju u Nizozemskoj i koncerte u Belgiji i Crnoj Gori.  Mnogi koncerti su opet odgođeni za sljedeću godinu i iskreno se nadam da neće biti više odgađanja.


Teška su vremena iza nas, a možda i ispred, što vas inspirira u ovim nesigurnim vremenima?


Dobro ste rekli. Nadam se, od srca, da su teška vremena iza nas. Ali, vidjet ćemo. Moram reći da sam u ovom teškom razdoblju bila oduševljena s ljudima koji su pokazali neizmjernu solidarnost i ljubav prema onima kojima je trebala pomoć nakon zemljotresa koji su zadesili i Zagreb i Baniju. I odista, moramo se zahvaliti i svim onim dragim ljudima koji su uvijek na prvoj liniji borbe protiv COVID-19. I da, takvih ljudi je puno i odista su pokazali veliku hrabrost i veliko srce, na što svi moramo da im budemo iznimno zahvalni.
__


Ulaznice za koncert možete pronaći u BEACH BARU „CASANOVA“ te u sustavima Eventim, Moje karte i Entrio, a uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje)