Društvene mreže poznatih

Alec Baldwin deaktivirao je svoj Twitter nalog nakon prašine koju je podigao

Portal Novi list

FOTO/Instagram @alecbaldwininsta

FOTO/Instagram @alecbaldwininsta

Alec Baldwin deaktivirao je svoj Twitter nalog nakon reakcije na šalu o "mijenjanju akcenta".Supruga slavnog glumca, Hilaria, pokrenula je kontroverzu u prosincu nakon što je optužena za lažiranje španjolskog naglaska i naslijeđa.


Baldwin je komentirao osvajanje Zlatnog globusa američke glumice Gillian Anderson za portretiranje britanske premijerke Margaret Thatcher.


“Promjena naglaska? To zvuči … fascinantno”, našalio se.
Njegova objava stigla je nakon što su neki gledatelji ceremonije izrazili iznenađenje da je naglasak  Gillian Anderson u stvarnom životu američki, a ne britanski koji je ona gotovo  savršeno odglumila u Netflixovoj Kruni.


U videozapisu na Instagramu Baldwin je izjavio da napušta Twitter jer neki korisnici nisu razumjeli ironiju koja stoji iza njegova komentara o Anderson.


“Naravno da ne možete ironizirati na Twitteru, ne možete više ironizirati u Sjedinjenim Državama jer su Sjedinjene Države trenutno tako napeto, prenaglašeno i neugodno mjesto”, rekao je.


Glumac je dodao da je bio “veliki obožavatelj” glumice Gillian Anderson i njegov je komentar trebao “ilustrirati poantu da su vam multikulturni izrazi bilo koga, bez obzira na zemlju, jezik, glazbu, hranu, odjeću, umjetnost, bilo koji od tih izraza važni, to je osobna stvar”, prenosi The People.


Nastavio je: “Twitter čine jedna trećina zanimljivih postova … jedna trećina zamornih, nezanimljivih, groznih gluposti, a onda je tu jedna trećina, ili možda više, odbijanja mržnje, zlobe i neugodnosti.”