Počelo odbrojavanje do nastupa

Albina u Rotterdamu u kreacijama Zigmana

Sandy Uran

Foto: BORNA HRŽINA

Foto: BORNA HRŽINA

Pripreme su bile višemjesečne, a gledatelji će rezultat vidjeti u prvom polufinalu Eurosonga 18. svibnja, a nadamo se i u finaluBliži se Eurosong. Hrvatska ekipa predvođena Albinom koja će boje Hrvatske obraniti pjesmom »Tik-tock«, danas ujutro avionom kreće put Rotterdama. Bila je to prilika da doznamo kako teku posljednje pripreme prije puta. Iz tima tako doznajemo da je hrvatska eurovizijska delegacija sastavljena od ukupno šesnaestero članova: HRT-ova delegacija na čelu sa šeficom delegacije Uršulom Tolj, Albina i njezini plesači te kreativni dio Albininog tima.


Uzbuđenje i optimizam


Zanimalo nas je i kakva atmosfera vlada u ekipi.


– Uzbuđenje raste kako se približava odlazak u Rotterdam i vlada veliki optimizam. Pripreme za Eurosong su bile višemjesečne i gledatelji će rezultat toga vidjeti u prvom polufinalu Eurosonga 18. svibnja, a nadamo se i u finalu 22. svibnja, poručili su iz Albininog tima.
Pjesma »Tick-Tock« koja od jučer ima i remix verziju kreiranu sa Stefy De Cicco, čini se savršena za Eurosong jer je vrlo »eurovizijska« te nas je stoga zanimalo kakva su očekivanja i kako prema nekim informacijama kotira na kladionicama koje su već sada otvorene.


– Pjesma je izvrsno prihvaćena među fanovima Eurosonga, a zanimanje inozemnih medija za Albinom je veliko. Albina je sudjelovala u nekoliko online pre-partyja u svrhu promocije »Tick-Tocka«, a za svaki od tih događaja snimila je posebnu verziju pjesme.


Brojne ankete predviđaju siguran prolazak u finale, kao i kladionice u trenutku pisanja ovih odgovora. No, nije nam cilj zamarati se predviđanjima, već usmjeriti se da nastup bude upravo onakav kakav smo planirali i uvježbavali mjesecima i vjerujemo da će upravo to biti najvažniji faktor za krajnji rezultat, dodaju.


Prva proba


Zanimalo nas je i kako su tekle pripreme općenito, pa tako i u pogledu onog plesnog dijela čiji tim neumorno vježba.


– Albina i njezini plesači neumorno odrađuju koreografske i pjevačke probe u studiju Hrvatske radiotelevizije, a upravo večer prije odlaska u Rotterdam odradit ćemo i posljednju, kostimiranu probu na HRT-u, otkrili su nam iz Albininog tima.


Govoreći o scenskom nastupu, veliku ulogu igra i styling te nam je tako rečeno da će se Albina i plesači predstaviti u kostimima poznatog kostrenskog modnog dizajnera Jurja Zigmana u suradnji sa stilistom Stefanom Orlićem. A kako će ta glazbeno-modna priča izgledati, moći ćemo vidjeti već na prvoj probi ove nedjelje, doznali smo od press tima zaduženog za praćenje Albine na Eurosongu. Naime, Albina prvu probu ima sutra u 11.20, a prvi Meet&Greet u 13.15.


Poželjeli smo im ugodan let i puno uspjeha – pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu.