»Imuna na strah«

Mlada pjevačica Albina objavila debitantski singl: “Tek krećem u ozbiljne poslove”

Ivana Kocijan

Foto: ANTE ODAK

Foto: ANTE ODAK

Autor i producent Branimir Mihaljević Albininim se vokalnim sposobnostima oduševio tijekom njezinog gostujućeg nastupa na ovogodišnjoj Dori u Opatiji.Objavom debitantskog singla, balade »Imuna na strah« mlada Splićanka Albina započinje novo poglavlje u glazbenoj karijeri. Prva pjesma finalistice zadnje sezone showa »The Voice Hrvatska« nastala je u suradnji s Branimirom Mihaljevićem i Tihanom Buklijaš Bakić.


– Kad radim na nekom projektu, volim se tome u potpunosti posvetiti. Moja prva pjesma nije bila iznimka; bila sam u tome i glavom i srcem, ali istovremeno sam imala i puno pitanja. Tek krećem u ozbiljne poslove i ozbiljan rad, sve mi je još uvijek novo i zanimljivo. Očekivala sam da će snimanje pjesme trajati nekoliko dana, ali kad se dogodi ovakav spoj autora teksta, pjesme, produkcije i vokala, za to treba tek nekoliko sati. Pogotovo kad ste dušom i tijelom u tome te okruženi pozitivnim i ambicioznim ljudima.


Jako me veseli sve što se događa, znam da sam na pravom putu, izjavila je 21-godišnja pjevačica.
Autor i producent Branimir Mihaljević Albininim se vokalnim sposobnostima oduševio tijekom njezinog gostujućeg nastupa na ovogodišnjoj Dori u Opatiji.


– Mislio sam da me više ništa ne može iznenaditi, ali kad sam se prvi put susreo s Albininim nastupom tijekom njene gostujuće izvedbe na Dori, ostao sam osupnut tom energijom. Nisam znao ni kako se zove, ni odakle je, ali znao sam da ima ono nešto. U međuvremenu su nam se kreativni putevi isprepleli i stvorila se prilika za suradnju.


Puno smo razgovarali o njenim pogledima na svijet, glazbu i ljubav, a taj me razgovor inspirirao da napišem pjesmu u kojoj se odmah pronašla. Ona je divna osoba ispravnih razmišljanja, pred njom je velika budućnost, rekao je.


Stihove za pjesmu »Imuna na strah«, objavljenu u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, potpisuje Tihana Buklijaš Bakić, jedna od najprisutnijih »voice-over« artista u hrvatskom eteru koja u pisanju pjesama pronalazi prostor za proširenje kreativnih horizonata izvan kreiranja reklama i slogana.


– Iako to često nije slučaj, ovog sam puta znala da stihove za Branimirovu glazbu pišem za Albinu. To mi je poprilično olakšalo stvaranje, a znajući s kakvim ćemo vokalom raspolagati, s nestrpljenjem sam čekala da ona sve otpjeva i bude glas mojih riječi. Nije lako otpjevati tuđe misli, ali Albina je moje otpjevala kao svoje. Ponosna sam što će se na Albininom prvom singlu uz Branimira Mihaljevića vezati i moje ime te što tekst pun optimizma nosi mlada, uspješna i nevjerojatno draga djevojka. Godina nam je svima bila teška i izazovna, vjerujem da smo puno naučili i da je vrijeme za optimizam i borbu bez straha, za život i za ljubav, rekla je Tihana