Ništa od finala

Albina nakon Eurosonga: “Ovo je tek početak, preponosni smo!”

Ivana Kocijan

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Iako nije ušla u finale Eurosonga, 22-godišnja pjevačica može biti zadovoljna činjenicom da je na samom početku karijere predstavljala svoju domovinu na tom velikom natjecanju.Unatoč odličnom nastupu i dobrim prognozama s kladionica, pobjednica Dore 2021. Albina preksinoć ipak nije uspjela ući u finale ovogodišnjeg Eurosonga. Mlada Splićanka izvrsno se snašla na sceni, ali njezin »Tick-Tock« nažalost ipak nećemo slušati u velikoj završnici natjecanja.


Za styling Albine i plesača Stjepana Cutvarića, Devina Juraja, Marka Marića i Luciana Plazibata zadužen je bio Juraj Zigman, za makeup Karlo Rusan, za frizuru Zvonimir Franić, koreografiju je osmislila Helena Janjušević, dok je kreativni direktor nastupa bio Marvin Dietmann.


Bili smo brutalni


Iako su nakon završetka prvog polufinala društvene mreže preplavili negativni komentari razočaranih i ljutih fanova i očekivani zaključci kako je Hrvatska pokradena, Albina je na cijelu situaciju reagirala vrlo smireno. »Ovo je samo početak za nas. Preponosni smo. Ovo je najbolji nastup koji sam u životu odradila. Nemojte biti tužni. Malo nam je bed, zaslužujemo biti tamo, ali Europa propušta mnogo toga. Hvala svima na komentarima, na podršci«, napisala je na Instagramu.

Nakon nastupa koji joj je donio samo pozitivne komentare, poručila je: »Ljudi, nemojte biti tužni, nemojte biti razočarani jer mi nismo. Ja sam stvarno super! Sa sigurnošću kažem da posljednjih nekoliko godina nismo imali bolji nastup. Mi smo se toliko trudili, bili smo brutalni i to je najvažnije. Budite ponosni na nas i pratite nas i dalje! Stvarno smo sretni.«


Sjajni rezultati


Iako nije ušla u finale Eurosonga, 22-godišnja pjevačica može biti zadovoljna činjenicom da je na samom početku karijere predstavljala svoju domovinu na tom velikom natjecanju. Predstavila se u najboljem svjetlu i izazvala veliko zanimanje javnosti što potvrđuje i podatak da je njezin nastup u samo 15-ak sati od objave prikupio više od 560 tisuća pregleda.


Također, njezinoj izvedbi u roterdamskoj Ahoy Areni prethodili su i zamijećeni videoisječci s proba koji su se istovremeno našli na 1. i 2. mjestu YouTube trending liste u Hrvatskoj i dosad zajedno skupili više od milijun pregleda. Podsjetimo, Albina je odlazak na Euroviziju izborila 13. veljače uvjerljivom pobjedom na Dori, prikupivši najviše glasova od žirija i publike.


»Tick-Tock«, čiji su autori Branimir Mihaljević, Max Cinnamon i Tihana Buklijaš Bakić, neposredno je nakon objave osvojio hrvatske glazbene ljestvice te se i nakon više od tri mjeseca nalazi pri samom vrhu najemitiranijih pjesama u hrvatskom radijskom eteru. Za singl je predstavljen i službeni videospot čiji zbrojevi pregleda iznose više od dva milijuna, koliko je puta pregledan i Albinin nastup na Dori.


Deset finalista


Inače, u sklopu prve polufinalne večeri posebnog, pandemijskog 65. Eurosonga predstavili su se natjecatelji iz šesnaest zemalja. Ulazak u veliku završnicu osigurali su predstavnici deset zemalja: Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije i Ukrajine. Natjecanje je otvoreno nastupom litavske grupe The Roop, koja se predstavila pjesmom »Discoteque«, nakon koje je slovenska predstavnica Ana Soklič izvela pjesmu »Amen«.


Uslijedio je nastup ruske predstavnice Manizhe, koja je put do finala tražila pjesmom »Russian Woman« te mladog švedskog predstavnika Tussea, koji je otpjevao pjesmu »Voices«. Australiju je – iz Australije – predstavljala multitalentirana glazbenica Montaigne pjesmom »Technicolour«, a Sjevernu Makedoniju Vasil, koji je otpjevao pjesmu »Here I Stand«. Irska glazbenica Lesley Roy predstavila se pjesmom »MAPS«, a Cipranka Elena Tsagrinou pjesmom »El Diablo«.


Drugo polufinale


Norveški glazbenik TIX otpjevao je »Fallen Angel«, a potom se predstavila naša Albina pjesmom »Tick-Tock«. Belgijski bend Hooverphonic izveo je »The Wrong Place«, a izraelska pjevačica Eden Alene pjesmu »Set Me Free«. Predstavnica Rumunjske ROXEN izvela je pjesmu »Amnesia«, a azerbajdžanska pjevačica Efendi pjesmu »Mata Hari«.


Prve se večeri predstavila i Ukrajina, čiji je bend Go_A izveo pjesmu »Shum«. Posljednja je prve večeri 65. Eurosonga nastupila favorizirana predstavnica Malte Destiny, koja je otpjevala pjesmu »Je Me Casse«.Druga polufinalna večer na rasporedu je večeras, a bit će je moguće pratiti na Prvom programu (HRT-HTV1) s početkom u 21 sat. Finalna večer je u subotu 22. svibnja od 21 sat također s prijenosom na HTV1.