Netflix

5 stvari koje treba znati o Amiti Suman prije nego što vas potpuno osvoji serija Shadow and Bone

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @amitasuman_

FOTO/Instagram @amitasuman_

Ako sada tek otkrivate Amitu Suman, došli ste u uzbudljivo vrijeme jer je glumica rođena u Nepalu primljena u obitelj Netflix.Uobičajeno je da se glumci pridruže redovima mreže za streaming i druže se dugo nakon završetka prve uloge. U slučaju Suman, nadamo se da je to slučaj.


Zbog posebne uloge se pridružila glumačkoj postavi Netflixove nove fantastične serije Shadow and Bone, koja oživljava voljenu YA trilogiju Leigh Bardugo U seriji će glumiti Jessie Mei Li u glavnoj ulozi Aline Starkov, siroče koje je oslobodilo moć koja će njezinu zemlju osloboditi. Suman preuzima ulogu Inej Ghafe, akrobatske špijunke Dregove koji rukuje noževima. Vijest da se Suman pridružuje glumačkoj postavi Netflixove fantastične serije posebno je uzbudljiva za ljubitelje knjiga, jer potvrđuje da će Shadow and Bone zaroniti u eru spinoffa, Six of Crows, prenosi Popsugar. Dok preuzima ulogu Inej Ghafe, pridružio joj se Kit Young kao Jesper Fahey i Freddy Carter, koji glumi Kaz Brekker i zajedno čine omiljeni trio iz popularne „duologije“.


Saznajte više o Amiti Suman prije nego što Shadow and Bone postane vaša omiljena serija.


View this post on Instagram

A post shared by Amita Suman (@amitasuman_)

Amita Suman rođena je u Nepalu


Suman je rođena u Nepalu i migrirala je u Brighton, u istočnom Sussexu, kada je imala 7 godina, gdje je i odrasla.


View this post on Instagram

A post shared by Amita Suman (@amitasuman_)Pohađala je Academy of Live and Recorded Arts


Nakon srednje škole, Suman je pohađala Academy of Live and Recorded Arts koja ima kampuse i u južnom Londonu i u Manchesteru. Diplomirala je 2018. godine i pridružila se umjetnicima poput Mollie Gallagher iz ulice Coronation Street i Sarah Parish kao bivša studentica.


View this post on Instagram

A post shared by Amita Suman (@amitasuman_)Amita Suman pojavila se u Doctor Who


Prva njena velika televizijska uloga nakon diplome na Academy of Live and Recorded Arts bila je u filmu Doctor Who kao mlada verzija bake Yasmin Khan, Umbreen. Epizoda je nazvana “Demoni iz Punjaba” i bila je šesti dio u 11. sezoni hit serije. U epizodi, Yasmin se vraća u zemlju Pendžab u potrazi za poviješću svoje bake.


View this post on Instagram

A post shared by Amita Suman (@amitasuman_)Nije joj nepoznat fantasy žanr


Suman je stala u cipele Naye, ponavljajućeg lika u The Outpost, fantastičnoj seriji koja se emitirala na The CW u Americi. Ulogu je u prvoj sezoni igrala Medalion Rahimi (Before I Fall), a Suman je glumila u drugoj sezoni. The Outpost priča priču o Talonu (glumi je Jessica Green), koja je preživjela brutalan napad na svoje selo. Kreće na put prema rubu civiliziranog svijeta kako bi se osvetila za ubojstva svojih roditelja.


Suman je morala naučiti baratati nožem za ulogu u Shadow and Bone


Suman je priznala da nije prošla nikakvu formalnu obuku o baratanju noževima prije snimanja  Shadow and Bone, što je uključivalo dosta scena bitaka. Dakle, sama je preuzela zadatak i trenirala što je bolje mogla. I ne samo to, dok se probijala kroz učenje noža jednako vjerodostojno kao i njezin lik, Inej, na drugi je kraj izašla s bojnim ožiljkom na zglobovima prstiju.