Bogat program

29. i 30. srpnja: Prvo izdanje festivala Mudri Brk u Jelsi na Hvaru

Ivana Kocijan

Foto: Promo/ Band Ministranti

Foto: Promo/ Band Ministranti

Festival okuplja izvođače koji njeguju indie, alternativni, rock i pop izričajSve je spremno za prvo izdanje festivala Mudri Brk u Jelsi na Hvaru koji će biti održan ovoga vikenda. Premijerno izdanje publici će predstaviti izvođače koji njeguju indie, alternativni, rock i pop izričaj.


Sutra će tako u Ljetnom kinu nastupiti DJ Svemir s početkom u 21 sat, splitski bend The Splitters na pozornicu stiže u 21.30, kantautorica Irena Žilić će pred jelšanskom publikom zasvirati u 22.45, dok će Kopito točno u ponoć krenuti sa svirkom.


Večer će zaključiti DJ Svemir, a zabava će se onda prebaciti u klub Villa Verde, gdje će riječki DJ Boo Dale puštati glazbu od 2 do 4. DJ Borovich, KLFM ekipa i Mudri Brk selection će od 13 do 19 sati birati najveće hitove u Zen Beach Baru u uvali Zenčišće blizu Jelse.
Dan kasnije, u subotu, večer otvara DJ Čemer u 21 sat, dok će mlada glazbenica Miriiam započeti svirku u 21.30. Marshmallow Notebooks nastupa u 22.45 sati, dok će Neon Wife na pozornicu doći u ponoć.


Večer će zaključiti žestoki riječki bend Ministranti, a njihov koncert počinje u 1 sat. Nakon njih program se seli u Villu Verde, gdje će publiku zabavljati Banana Zvuk do ranih jutarnjih sati. Zenčišće beach DJ set u istoj postavi kao dan ranije zabavljat će publiku od 13 do 19 sati, a na istoj lokaciji bit će organizirane ekološke radionice te čišćenje plaže.


Glazbeni festival Mudri Brk organizira istoimena diskografska kuća, u suradnji s Udrugom za promicanje kulture Jelsa, TZ-om Jelsa i Općinom Jelsa. Organizatori navode kako je riječ o najzelenijem festivalu u Hrvatskoj – uz ekološke radionice za mlađe i starije, organizirat će se čišćenja plaža i podmorja, odvoz otpada, nema slamki ni plastičnih čaša, a bendovi smanjuju svoj ugljični otisak posebnim aranžmanima putovanja.


Šarmantna Jelsa ima sve za savršeni vikend i bijeg iz grada: predivne plaže, čisto more, sunčanu rivu i jedinstveni plavac zbog kojeg ćete svoj boravak na festivalu učiniti (ne)zaboravnim. Za uživanje u dobroj kapljici i hrani tu je jelšanski plavac, zavodljiva bogdanuša, jedinstveni hvarski prošek, liker od kadulje i rogača te najfinija domaća čokolada s mediteranskim biljem…


Jedna od zanimljivosti festivala bit će i jedan posve poseban izvođač. Mudri Brk predstavit će najmlađeg domaćeg DJ-a, Relju Borovića aka DJ-a Svemira, kojem je samo 7 godina! No, to ga neće spriječiti da posjetiteljima razmrda kukove svojom kombinacijom dance beatova i old school hip hopa, uz samurajski skrečing.


Ako to nisu dovoljni razlozi za dolazak na festival, onda valja izdvojiti još jedan, a to je cijena ulaznica. A cijena je prava sitnica! Cijena ulaznice za jedan dan iznosi 50 kuna, dok je cijena festivalske ulaznice za oba dana 70 kuna. Nema pretprodaje, samo dobra stara kupovina na ulazu u Ljetno kino Jelsa.


Ulaznicu je moguće i rezervirati porukom na [email protected] s naslovom maila »AJ ME ZAPIŠI«, imenom i prezimenom osobe i brojem karata.