Uvijek uz vas 2021.

Akcija USPDR AJKULA: Kad topovi utihnu, motorke zabruje

Edi Prodan

foto: Edi Prodan

foto: Edi Prodan

Dio je to akcije psihosocijalne pomoć i podrške hrvatskim braniteljima i članovima njihivih obitelji koju podupire Ministarstvo hrvatskih branitelja.GROBNIČKO POLJE – Kad topovi utihnu, “motorke” zabruje. Simbolički i slikovito upravo bi se tako moglo opisati akciju veterana specijalne policije okupljenih u USPDR Ajkula koji su na prostoru nekadašnjeg naselja Hidroelektre na Grobničkom polju krenuli u pripremu ogrjeva za njihove pripadnike slabijeg imovinskog statusa.


Dio je to akcije psihosocijalne pomoć i podrške hrvatskim braniteljima i članovima njihivih obitelji koju podupire Ministarstvo hrvatskih branitelja.


– Kao i lani i ove smo godine zahvaljujući pomoći Ministarstva hrvatskih branitelja od Hrvatskih šuma otkupili stotinu “kubika” bukovih trupaca kako bismo organizirali akciju Uvijek uz vas 2021. Od trupaca ćemo napraviti cjepanice i odvesti ih našim braniteljima. Ukupno je riječ o devet obitelji u kojima živi 24 ukućana, pojasnio nam je Perica Prpić, čelnik USPDR Ajkula.
Složno kao nekad u ratu odazvali su se svi koji su bili u mogućnosti tako da je poslu piljenja i cijepanje ogrojevnog drva zdušno radilo desetak veterana.


– Nije to lagan posao, ali kad znaš za koga je, zapravo ti pričinja radost. Uostalom ne zove se uzalud ova naša akcija – Uvijek uz vas, zaključio je Prpić.