Izbori 2020

Unija Kvarnera predala kandidacijsku listu: ‘Želimo da se glas Kvarnera i Rijeke čuje u Saboru’

Portal Novi list

Naša je jedina ideologija jaki Kvarner i snažna Rijeka, regija novih ideja i novih pametnih tehnologija, poručujuDanas je čelništvo Unije Kvarnera predvođeno nositeljem liste Markom Boras Mandićem, Đaninom Sučićem i Nedom Pinezićem u Hrvatskom saboru predalo listu kandidata za VIII. izbornu jedinicu uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.


Tom prigodom, vodstvo stranke ponovno se osvrnulo na važnost regionalnih projekata te ustrajnost u provedbi istih što se najbolje pokazalo uspješnom inicijativom ukidanja mostarine na Krčkom mostu. Unija Kvarnera na izbore ide samostalno, s jasnim ciljem da se glas Kvarnera i Rijeke čuje u Saboru.


Unija Kvarnera za jaki Kvarner


“Idemo na izbore boreći se za interese građana Kvarnera, Rijeke i Istre, uvjereni da je došlo vrijeme da se građanima ponudi snažna regionalna opcija koja nije ideološki opterećena, čija je jedina ideologija jaki Kvarner i snažna Rijeka, regija novih ideja i novih pametnih tehnologija.
Riječka regija, uključujući Istru, oduvijek je bila nosioc razvoja, naša obaveza je da nametnemo projekte i ideje s Kvarnera u Hrvatskom saboru. Uvjereni smo da dolazi vrijeme kada ćemo opet biti lideri razvoja Republike Hrvatske.” – izjavio je Boras Mandić.


“Decentralizacija za koju se zalaže Unija Kvarnera znači rješavanje problema bliže građanima, mi u našoj regiji živimo s različitim uvjetima razvoja naših krajeva. Uvjeti koje nam daje centralizirani sustav ne mogu riješiti probleme naših ljudi.Tražimo da se prepoznaju regionalne posebnosti, a to najbolje možemo kroz zastupnike koji neće ovisiti o stranačkim centrima moći. Unija Kvarnera nudi upravo takve kandidate, ljude dokazane kroz dosadašnji rad koji žele zastupati interese svoje regije i svojih sugrađana.” – istaknuo je Đanino Sučić.


Žele biti u kontaktu s biračima


“Zastupnici Unije Kvarnera žele biti u stalnom kontaktu sa svojim biračima. Želimo zajedno s građanima  raspravljati o važnim životnim pitanjima. Posebno nam je stalo da se važni  zakoni iz područja turizma više ne donose bez konzultacije sa strukom, s ljudima koji žive od turizma, kojima je turizam životno opredjeljenje, životni poziv.


Nepravedno i neopravdano podignute pristojbe i poreze jednostavno moramo vratiti na razinu prije najnovijih poskupljenja u 2019. godini. Dapače, ove godine se sva davanja moraju smanjiti, a mnoga otpisati.


Osobito je važno to učiniti u ovo vrijeme kada je turizam suočen s velikim padom prometa uzrokovanim korona krizom. U ovoj godini davanja moraju biti u skladu s primanjima. Obiteljski mikro poduzetnici u turizmu, iznajmljivači i domaćini obiteljskog smještaja  imaju svoj glas u Uniji Kvarnera.” -zaključio je Nedo Pinezić.