Promijenjene rute

Zbog radova u Krešimirovoj se zatvara Teslina: Autobusi Autotroleja od sutra voze novim trasama

Bruna Matičić

Do promjena će doći na linijama 2A, 6, 7, 7A, na liniji KBC, na »trojci«, linijama 4, 5, 11, 19, 20 i liniji 21RIJEKA – Zbog radova na dijelu trase Krešimirove ulice, od sutra, 29. srpnja, će biti zatvorena Ulica Nikole Tesle, a Ulica Alessandra Manzonija otvara se za sav promet.


Uslijed radova promijenjene su mnoge stanice i rute autobusnih linija, pa tako linije 2A, 6, 7 i 7A u pravcu zapada prometuju redovitim trasama do stanice Brajda, kod Indexa, odakle se uključuju u Ul. Alessandra Manzonija – V. Cara Emina – Potok i dalje Vukovarskom idu redovitom rutom.


U povratku prometuju redovnim trasama do stanice Potok, odakle se uključuju na privremenu trasu sjevernim koridorom: V. Cara Emina – F. la Guardije – Pomerio – Žrtava fašizma – »most spomenik« i dalje redovitim trasama.


Polazak i povratak
Linija KBC u pravcu zapada prometuje redovitom trasom do stanice Brajda (Index) odakle se uključuju u Ulicu Alessandra Manzonija – V. Cara Emina – Nikole Tesle – Trg kralja Tomislava (park) – Cambijerijeva te nastavlja redovitom trasom, dok se u povratku uključuje na privremenu trasu sjevernim koridorom: V. Cara Emina – F. la Guardije – Pomerio – Žrtava fašizma – »most spomenik« i dalje prometuje redovitom trasom.


Linija 3 u pravcu zapada prometuje redovitom trasom do stanice F. la Guardije odakle se uključuje na privremenu trasu: V. Cara Emina – Potok – Vukovarska – Franje Čandeka – Rikarda Benčića i dalje redovitom trasom. U povratku prometuje istom trasom. Linija 4 vraća se na redovitu trasu prometovanja, dok linija 5 u pravcu zapada prometuje redovitom trasom, a u povratku prometuje redovitom trasom do raskrižja Prvomajske ulice s Ulicom V. Cara Emina gdje se uključuje na privremenu trasu sjevernim koridorom: F. la Guardije – Pomerio – Žrtava fašizma – Fiumara – Jelačićev trg. Duž sjevernog koridora moguće je koristiti sva stajališta, kao i stajalište na »mostu spomenik«.
Linije 11 i 19 u pravcu zapada prometuju redovitim trasama, a u povratku redovitom rutom do raskrižja Prvomajske ulice s Ulicom V. Cara Emina gdje se uključuje na privremenu trasu sjevernim koridorom: F. la Guardije – Pomerio – Žrtava fašizma – »most spomenik« – A. K. Miošića – D404 – terminal Delta. Linije 20 i 21 u pravcu zapada prometuju redovitim trasama do stanice Brajda (Index) i uključuju se u Ulicu Alessandra Manzonija – V. Cara Emina – Potok i dalje Vukovarskom na redovite trase. U povratku prometuju redovnim trasama do stanice Potok odakle se uključuju na privremenu trasu sjevernim koridorom: F. la Guardije – Pomerio – Žrtava fašizma – »most spomenik« – A. K. Miošića – D404 – terminal Delta. Za ukrcaj i iskrcaj putnici linija 11,19, 20 i 21 mogu koristiti stajalište u Ulici Alessandra Manzonija, F. la Guardija, Žrtava fašizma i »most spomenik«.


Promjena stajališta


Stajališta koja se ukidaju jesu ono na Brajdi, Ulici Nikole Tesle i KBC-a Rijeka u oba smjera te Željeznički kolodvor u smjeru zapada i stajalište Mlaka u smjeru istoka. U funkciju se stavlja stajalište Manzonijeva i koriste ga sve linije u smjeru zapada koje su prethodno stajale u Ulici Nikole Tesle. Za sve linije u funkciju se stavlja stajalište Željeznički kolodvor u smjeru istoka. Stajalište Mlaka u smjeru istoka premjestit će se 100 metara prije postojeće linije (nasuprot benzinske postaje INA). Linija 8 korist će privremeno stajalište u Baračevoj ulici, koje se nalazi 100 metara ispred ukinute stanice.


Također, uspostavlja se privremeno stajalište u smjeru zapada, koje je udaljeno 60 metara od stajališta Brajda, i nalazi se prije skretanja u Manzzonijevu, na kojem staju linije: 1, 1A, 2, 3A, 8, 18, 18B, 22, 23, 30 i 31. Uspostavljena privremena stajališta će biti označena stajališnom oznakom, poručuju iz Autotroleja.