Školska marenda

Ovo im naplaćuju? Pogledajte kakav sendvič daju učenicima za marendu na Praputnjaku

Portal Novilist.hr

Primjer uravnotežene školske marende

Primjer uravnotežene školske marende

Učenicima Područne škole Praputnjak nedavno je za marendu serviran poluprazan sendvičRIJEKA Pogledajte što je marenda učenika drugog razreda osnovne škole na Praputnjaku! Sramotno, upozorava čitatelj Novog lista. Učenicima Područne škole Praputnjak nedavno je, naime, za marendu serviran poluprazan sendvič.


Po jedna skromna feta salame i sira, na njima stisnuto pola lista salate, što sve zajedno jedva da pokriva polovicu površine kruha.


Naš čitatelj bio je šokiran viđenim. Nevjerojatno je da se nešto ovakvo daje učenicima za marendu u vrijeme kad se na sve strane navelike reklamiraju zdravi školski obroci i jelovnici.

Upravo takav uravnoteženi jelovnik navodi Osnovna škola Hreljin, u čijem sastavu djeluje Područna škola Praputnjak, u svom zahtjevu za prikupljanje ponuda za usluge ručka za svoj program produženog boravka. Našlo se ondje i maneštre i mesnih okruglica, pečene piletine, pohanog oslića, variva, šnicli, juha i tjestenine. Cijela nabava vrijedna je 64.000 kuna za jednu školsku godinu.


No, ovime nisu obuhvaćeni sendviči za školsku marendu pa se pod takav, izgleda, može provući svašta.