Svjetsko prvenstvo

Međunarodno plesno natjecanje DanceStar: Četiri medalje za Porto Ri

Ivana KocijanRIJEKA S međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar održanog proteklog tjedna u Poreču riječka se plesna skupina Porto Ri kući vratila s četiri odličja. U svjetskom prvenstvu sudjelovalo je više od 7 tisuća plesača iz 33 zemlje, a riječki su se plesači predstavili trima solokoreografijama i jednim duom.


Sedmogodišnja Robin Ferlindes za svoj je solonastup, koreografiju Tanje Metikoš pod nazivom »Tinkerbell«, osvojila prvo mjesto u kategoriji musical theatre. Mala plesačica osvojila je još jedno priznanje, treće mjesto u kategoriji solo open MTV, gdje je izvela točku čiju koreografiju potpisuju Lana Dželalija i Annet Mohorić.


Jedanaestogodišnja Lea Čaval osvojila je prvo mjesto za solonastup u kategoriji musical theatre, za koreografiju »Cruella de Vil« Tanje Metikoš. Prvo su mjesto osvojili i Nina Jugo i Marin Čačija koji su nastupili u kategoriji junior duo urban dance style gdje su se predstavili koreografijom Renate Elkasović.
– Ponosni smo na naše plesače, djecu koja su definitivno zaslužila nagrade vježbajući po cijele dane u dvorani. Trud se svakako isplatio. Uz sve to, na tom prestižnom natjecanju može se i mnogo naučiti na radionicama koje vode vrhunski plesni pedagozi i steći nova poznanstva koja uvijek ostanu u lijepom sjećanju, rekla je voditeljica plesne skupine Porto Ri Lidija Brajković.