Prevencija

Lopovi pljačkaju po autima roditelja ispred riječkih vrtića, policija pokrenula akciju

Helena Fogas

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ovakve provale u vozila, u kojima su na vidnom mjestu ostavljene torbice, zabilježene su ispred vrtića na području Podmurvica i Pećina u RijeciU cilju sprječavanja različitih kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, prvenstveno provala u vozila i džepnih krađa, policijska službenica za prevenciju I. policijske postaje Rijeka obišla je nekoliko riječkih dječjih vrtića te kontaktirala odgajatelje.


Naime, policija je u proteklom razdoblju zabilježila provale u vozila parkirana ispred dječjih vrtića u kojima su, na vidnom mjestu ostavljene torbice. Ovakve provale su zabilježene ispred vrtića na području Podmurvica i Pećina u Rijeci.


Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ove vrste kaznenih djela i nastanka materijalne štete odgajateljima su podijeljeni letci s korisnim savjetima i informacijama o mjerama samozaštite od provala u vozila te su zamoljeni da ih podjele roditeljima i dodatno ih upozore na potreban oprez.
Osim toga, prilikom obilaska autobusnih postaja u užem središtu Rijeke, građani su upozoreni da za vrijeme vožnje gradskim autobusom paze na svoje torbice i novčanike, kako ne bi postali žrtvom džepara te su im također podijeljeni letci sa savjetima o samozaštiti od džepnih krađa.