Jedinstvena fešta u Črišnjevi

BALINJERADA PUL PRDELE Karetima u more uz salve smijeha i zdušno navijanje

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Sjajna atmosfera, toplo i sunčano vrijeme i more koje je mamilo sudionike balinjrade da u njemu nađu osvježenje, začinili su jučerašnje poslijepodne u Črišnjevi gdje se skupilo petnaest što pojedinačnih natjecatelja, što ekipa koje su se okušale u spuštanju karićem, ali i ateriranju na balinjerama u moreKRALJEVICA Judi moji dragi, ma ča j ovo?! Čulo se danas u uvali Črišnjeva gdje je održana jedinstvena vesela domaća “sportsko-rekreativno-avanturistička” fešta – 11. Balinjerada pul Prdele.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERSjajna atmosfera, toplo i sunčano vrijeme, a bogme i more koje je mamilo sudionike balinjrade da u njemu nađu osvježenje, začinili su tako današnje poslijepodne u Črišnjevi gdje se skupilo petnaest što pojedinačnih natjecatelja, što ekipa koje su se okušale u spuštanju karićem, ali i ateriranju na balinjerama u more.
Naravno, sve uz zdušno navijanje publike i salve smijeha. No krenimo redom. Alfa i omega ove morske balinjerade Žarko Žeželić, poznatiji kao Prdela, podsjetio je kako je prvu Balinjeradu pul Prdele organizirao pred jedanaest godina.– To je bila moja ideja. A kako sam došao na nju? Pa, bili smo tu va oštariji, bila j’ zafrkanciija i spametili se da napravimo balinjeradu i skakanje va more s karetima. Tu je puno pomogal i moj dragi prijatelj Denis Ružić Koza, kazao je Žeželić.I tako je krenulo. Napravio je deset kareta. Dio ih je s vremenom otišlo u povijest, nešto je, eto, nestalo, pa ih danas ima pet, a i sam je napravio rampu s koje se aterira u more. Sve u svemu, vesela balinjerada se zalaufala.


Ove godine okupila je natjecatelje iz cijele regije, sve do Lovrana i Mošćeničke Drage, a stigli su i gosti iz okolice Pule, točnije Velog Vrha. Kao i svake godine natjecanje je budno pratio žiri koji je ocjenjivao sam skok, brzinu kojom se spuštalo na kariću i možda i najvažnije – umjetnički dojam. A toga svakako nije nedostajalo.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U NEDJELJU!